Artikel Meer informatie Molenstraat 44, Ophemert

Aan de Molenstraat gelegen en daarop met de voorgevel georiënteerde omvangrijke boerderij met dwarsgeplaatst voorhuis en met naastgelegen (fruit-)schuur.

Voorhuis op langwerpig grondplan met twee bouwlagen en schildkap waarop gesmoorde Tuile du Nord pannen en op elk nokeinde een schoorsteen. Langs de dakranden houten bakgoten op klossen. Bakstenen gevels (kruisverband) met aangesmeerde plinten en met hoeklisenen.

Symmetrische gevelindelingen met T-schuiframen (bovenlichten begane grond met roedeverdeling) met persiennes (op de begane grond deels met panelen dichtgezet), waarboven ter plaatse van de begane grond lateien en van pleisterwerk voorzien ontlastingsboogjes; tegeltableau in de boogvelden. Op de verdieping gemetselde en deel gepleisterde strekken. Een gietijzeren rondvenster in de achtergevel (links). Voorgevel met middenrisaliet, waarin een verdiepingsschuifraam en de hoofdingang met fraai geornamenteerd kalf en met paneeldeur (met bovenlicht waarin siersmeedwerk); een aangesmeerde stoep. Aan weerszijden twee (begane grond) en één (verdieping) venster(s). Linker en rechter zijgevel elk met twee vensterassen (als genoemd).

Achterhuis met afgewolfd zadeldak, waarop gesmoorde tuiles du nord. Sterk uitkragende hooisteek, welke karakteristiek is voor de Betuwe. De achtergevel is opnieuw opgetrokken en symmetrisch ingedeeld. Middenlangsdeel afgesloten met segmentboog; deze wordt geflankeerd door halfrond beëindigde gietijzeren
stalramen. De staldeur (rechts) is vervangen door brede moderne deuren. Een vernieuwd liggend venster links. Rechter zijgevel met drie getoogde stalramen ter plaatse van de deel. Twee staande vensters met kalf en één luik ter plaatse van de keuken. Linker zijgevel met ter plaatse van de keuken twee moderne gevelopeningen (de rechtse tevens met deur). Ter plaatse van de deel, twee getoogde gietijzeren stalramen met ruitvormige tracéringen.

(Fruit-)schuur, welke via een plat tussenlid rechtszijdig aan het achterhuis is gekoppeld. Deze langwerpige bouwmassa van een bouwlaag een zolder heeft langs de beide topgevels van het zadeldak waterborden, windveren, trekplaten en makelaars. In de geveltop voorzijde een getoogd hooiluik, geflankeerd door rondvensters. Het rondvenster midden voor is dichtgezet.

Achtergevel met drie liggende, gedrieëndeelde vensters. In het metselwerk zijn de originele venstertracéring en een varkensdeurtje nog goed waarneembaar. Rechter gevel is een blinde gevel.

Kenmerken pand:
– Bouwjaar 1915
– Gebruiksoppervlakte wonen circa 235 m²
– Inhoud circa 1.000 m³
– Perceeloppervlakte circa 4.200 m²
– 5 slaapkamers
– 1 badkamer

In de directe omgeving zijn diverse woonvoorzieningen aanwezig, zoals:
– Winkels
– Een school
– Eet- en drinkgelegenheden
– Recreatievoorzieningen
– Sportaccommodaties

Op loopafstand van de woning ligt de Waal, welke bereikbaar is via de Waalbandijk. In de nabije omgeving zijn tevens de Stiftsche uiterwaarden en het Kasteel van Ophemert aanwezig. Ideaal voor een wandeling door de natuur.

In het nabij gelegen Ophemert zijn diverse woonvoorzieningen aanwezig. Diverse wegen ontsluiting met perceel richting de A2 en A15. Ook is er in Ophemert openbaar vervoer voorhanden. Het parkeren vind naast en achter de woning plaats op het eigen terrein.

Het perceel maakt onderdeel uit van bestemmingsplan Slingerbos, welke momenteel in voorbereiding is. Daarin heeft het perceel een woonbestemming, welke tevens (onder voorwaarden) het gebruik als Bed & Breakfast toestaat.

Hieronder vindt u meer informatie zoals de contactpersoon en de rechtstreekse link naar de site van de makelaar (www.delorijn.nl) en van funda (www.funda.nl).

De contactpersoon / makelaar is de heer J. van Vessem van De Lorijn Raadgevers | j.vanvessem@delorijn.nl | telefoonnummer (0487) 51 21 47

De contactpersoon van de gemeente is de heer M.M. van der Dussen | marnix.van.der.dussen@neerijnen.nl | telefoonnummer (0418) 65 65 60

Bijlagen:
Verkoopinformatiebrochure (taxatierapport, maar dan de openbare versie)
Bestemmingsplangegevens
Asbestinventarisatie
Monumentale status