Artikel Trouwen in Neerijnen

Van harte gefeliciteerd met uw voornemen om te gaan trouwen.
Wij hopen dat de voorbereidingen voor de 'grote dag' prettig en voorspoedig voor u verlopen en dat de periode van vóór uw trouwdag ook een fijne wordt.

 

Bij trouwen komt veel kijken

U moet vanalles organiseren en regelen zoals bruidskleding, uitnodigingen, gastenlijsten, ringen en niet te vergeten uw trouwlocatie.

In Neerijnen hebt u verschillende mogelijkheden om van uw huwelijksdag iets speciaals te maken. U kunt de plechtigheid kort houden of heel uitgebreid, op maandagmiddag of op zaterdag. Ook kunt u bij ons kiezen uit twee authentieke trouwlocaties, kasteel Neerijnen en kasteel Ophemert. Klik op de foto's om meer van deze prachtige gebouwen te weten te komen. Vanaf 6 juni 2017 is het echter ook mogelijk om op een door u zelf gekozen locatie te trouwen. Meer informatie hierover kunnen de medewerkers van de Burgerlijke Stand u geven.

Kasteel Neerijnen 2
  Witte ringen kasteel Ophemert


Onze trouwambtenaren

U kunt in Neerijnen ook kiezen uit maar liefst acht verschillende ambtenaren van de burgerlijke stand met allemaal verschillende verhalen en achtergronden. Deze ambtenaren stellen zich hieronder graag persoonlijk aan u voor. Klik op de foto voor wat achtergrondinformatie. Hebt u een eerste keuze gemaakt, neem dan gerust telefonisch contact op met de betreffende trouwambtenaar en overleg of de datum en het tijdstip van uw huwelijk ook passen in de agenda van de trouwambtenaar.

Manja Rooswinkel-Luikel
Manja Rooswinkel-Luikel
 Ria Simons-Pontier Babs
M.G. Simons-Pontier
 
Yannic Oosterling
Yannic Oosterling-van Daele
Teus Kool Babs
Teus Kool
Hanny van IJzendoorn-Meijer Babs
Hanny van IJzendoorn-Meijer
Marleen van den Ham
Marleen van den Ham
 Harry de Bont babs
Harry de Bont
 

 

De voorbereidingen op uw huwelijk

Als u wilt gaan trouwen in Neerijnen, neemt u contact op met ons om te bekijken of de datum en tijd van uw keuze nog beschikbaar zijn. Na het vastleggen van de dag en de tijd van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap maakt u uw keuze uit een van onze trouwambtenaren en maakt telefonisch een afspraak met een van de medewerkers van het KCC van de gemeente Neerijnen, telefoonnummer 14 0418. Tijdens een gesprekje met een medewerker van Burgerzaken bespreekt u de organisatorische kant van uw huwelijksvoltrekking of het geregistreerd partnerschap. Gebruikelijk is dat u ook nog een gesprekje hebt met de trouwambtenaar om de huwelijksvoltrekking door te nemen. Aan de hand hiervan maakt de ambtenaar een mooie en persoonlijke speech voor u.

 

Uw huwelijksdag

Op de dag van uw huwelijk wordt u ontvangen door een van onze gastvrouwen. Zij wijzen het gezelschap de weg naar de trouwzaal, helpen bij mensen die minder goed ter been zijn en zorgen dat muziek wordt ingestart en dat de ceremonie op een goede manier verloopt. Ook bij het verlaten van het gebouw zijn zij uw aanspreekpunt.

Op sommige dagen is er meer dan één huwelijk. Om ervoor te zorgen dat de gasten elkaar niet in de weg lopen, is het van groot belang dat iedereen tijdig aanwezig is, ongeveer tien minuten voor aanvang van de ceremonie. Zijn er mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten, reken dan met nog wat meer tijd, zodat er precies op tijd begonnen kan worden. 

 

Wat mag niet en wat liever niet

Wij maken u er op attent dat het strooien van rijst, confetti of dergelijke bij kasteel Neerijnen niet is toegestaan. Voor het opruimen ervan moeten wij u helaas extra kosten in rekening brengen. Het oplaten van ballonnen is niet goed voor het milieu. Wij kennen hiervoor geen verbod, maar vragen u en uw gasten hierover goed na te denken.

 

Verdere informatie

Hebt u verder nog vragen of wilt u meer informatie over de mogelijkheden, neem dan gerust even contact op met de collega's van burgerzaken op telefoonnummer 14 0418 of bezoek de pagina Trouwen in de gemeentewinkel online.