Artikel Manja Rooswinkel-LuikelManja Rooswinkel
Het werk als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand is mijn passie. Schrijven op zich vind ik het leukste wat er is.
Ik hou van mensen en in dit vak ontmoet je veel mensen en ik vind het leuk om met mensen om te gaan.
In 2012 ben ik afgestudeerd in de Sociale Wetenschappen. Daarnaast geef ik ook cursussen in Meditatie. Zelf mediteer ik al jaren. Een gouden regel van mij is dat alles waar je in gelooft, ook kan waarmaken. "Als je het kan dromen, dan kan je het leven." Hierbij helpt ook de meditatie.
Als ik zie dat mensen oprecht "Ja" zeggen tegen elkaar durven zeggen, dan vind ik dat heel erg mooi. En dan bedoel ik met mooi, iets wat uit het hart komt van twee mensen. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Een huwelijk aangaan is een van de meest intense menselijke relaties.
Het kan heel intiem zijn om een huwelijk te sluiten of eigenlijk beter nog, te openen. Juist omdat het zo persoonlijk is, is het steeds een uitdaging voor mij om er iedere keer weer iets waardevols van te maken. Maar wat bij mij voorop blijft staan is het persoonlijke in een toespraak. Als jullie mij bellen om een afspraak te maken, vraag ik meteen naar jullie mailadres. Deze manier van werken is zo mooi en omdat ik nogal wat te vragen heb, kunnen jullie in alle rust de vragen beantwoorden.
In ons kennismakingsgesprek bespreken we aan de hand van jullie antwoorden, hoe de ceremonie uiteindelijk gaat lopen. In de regel gebruik ik de antwoorden van de bruidsparen om een persoonlijk verhaal te maken. Er zijn zoveel verschillende mensen met zoveel verschillende wensen.
Jullie als bruidspaar staan centraal, in de aandacht die bijzondere dag van jullie. Jullie zijn leidend in hoe de ceremonie uiteindelijk verloopt. Als jullie zelf iets willen zeggen tegen elkaar dan zal ik het enthousiasmeren, omdat uiteindelijk de emoties waarmee je het zegt tegen je a.s. man/vrouw, niet te verwoorden zijn door een ambtenaar. Ik hoop dat dit bovenstaande stukje tekst jullie zo inspireert, dat jullie contact opnemen met mij. Zodat ik met jullie, het belangrijkste stukje van jullie trouwdag op zo'n manier kan gaan invullen dat het ook een mooie blijvende herinnering mag zijn.

Telefoon: 06 10 28 46 73
E-mail: babsmanja@hotmail.com