Evenement “VOOR ALLES” try out

  • Begin: 28 januari 2017 20:00
  • Einde: 28 januari 2017 22:00
  • Locatie: Stroomhuis Neerijnen, Van Pallandtweg 1 in Neerijnen
  • Gepubliceerd op: 16-01-2017

"VOOR ALLES" try out van het theaterprogramma van Jan van Maanen

Zaterdag 28 januari om 20 uur brengt Jan van Maanen, dicht bij het dorp – Meteren - waar hij de eerste tien jaar van zijn leven woonde, zijn programma "Voor Alles". Als cabaretier en winnaar van de Wim Sonneveldprijs 2010 is hij door kenners en pers uitgeroepen tot 'uitvinder van het Retro-Cabaret' en 'erfgenaam van De Grote Drie'.
Hij schaamt zich in zijn nieuwe programma "VOOR ALLES" niet voor zijn imago. Hij trekt zich daarbij weinig aan van de zogenaamde tijdgeest, doet alles in zijn eigen tempo want, zo zegt hij: 'Ik ben de tijd, u, wij zijn en maken de tijd'. Zijn compassie lijkt grenzeloos, hij omarmt iedereen en gunt iedereen alles. Bij Jan mag je roken, vuurwerk afsteken, daarover zeuren, jezelf zwart schminken, daarover zeuren, mensen beledigen, gekwetst zijn, ballonnen oplaten, Eskimo's Eskimo's noemen en geloven dat de overheid het beste met je voor heeft. Alles mag, op eigen risico.
Jan van Maanen zingt gul, speelt rijk en ruig en zal u laten lachen om niets. Hij is ook dirigent, pianist, organist, zanger, componist, beeldend kunstenaar, maar 'voor alles' is hij geboren in Meteren en kreeg zijn eerste pianolessen in Geldermalsen.
Na jaren als dirigent van opera's te hebben gewerkt, kreeg hij de kans om in februari 2016 in Wenen in de gouden zaal van de Musik Verein te dirigeren, maar ook in Bulgarije en zijn stad: Utrecht.
Officiële website: www.janvanmaanen.be

De pers was lovend.
'Fascinerende mengeling van parodie en hommage, sentiment en knipoog, spot en oorspronkelijkheid. Van Maanen lijkt een directe erfgenaam te zijn van De Grote Drie'- Het Parool
'Een charismatische komiek' en 'Een aanvulling op het huidige cabaretaanbod' - De Volkskrant
'Dat zijn buitenissige talent nog tot meer zal leiden, staat wel vast' 'Zo'n cabaretier ziet men zelden' – NRC

En nu dus in het Stroomhuis, dicht bij zijn geboortegrond. 'Voor Alles' een mooi begin van een nieuw jaar. Er is al een groot aantal belangstellenden. De entree bedraagt €12,50. Het is verstandig snel te reserveren via www.stroomhuisneerijnen.nl.