Evenement“Rodin, Genius at Work”

  • Begin: 25 januari 2017 20:00
  • Einde: 25 januari 2017 22:00
  • Locatie: Stroomhuis Neerijnen, Van Pallandtweg 1 in Neerijnen
  • Gepubliceerd op: 16-01-2017

"Rodin, Genius at Work" kunstlezing door Lisette le Blanc

In het Groninger museum wordt tot 20 april a.s. een expositie georganiseerd over het leven en werk van August Rodin (1840-1917). Een van de grootste en invloedrijkste beeldhouwers van de moderne tijd. In zijn werk gaat het niet alleen over de vorm maar vooral over het tonen van het maakproces. Er zal aandacht worden besteed aan de beroemdste beelden zoals: de Denker, de Kus en Balzac. De expositie zal de grootste zijn die tot nu toe in Nederland over deze beeldhouwer te zien was.

In 1880 kreeg Rodin zijn eerste officiële opdracht. Hiermee werd hij beroemd. Hij werkte meer dan zes jaar aan de meer dan 200 beelden die ervoor bestemd waren. Ook De kus en De Denker, beide geïnspireerd door de Divina Comedia van Dante, behoren tot deze groep. Deze serie was nog niet afgewerkt, toen hij in 1886 van de stad Calais een nieuwe opdracht kreeg. Hij werkte tot 1888 aan De Burgers van Calais.
Lisette le Blanc is al een aantal malen in het Stroomhuis geweest voor een kunstlezing en met succes! Tijdens haar studie Kunstgeschiedenis en archeologie aan de universiteit te Utrecht (1976-1983), had zij in het kader van het doctoraalexamen een assistentschap aan het Kunsthistorisch Instituut te Florence en als bijvakken Theaterwetenschappen en Monumentenzorg.
Zij was en is conservator van diverse musea o.a. in onze regio en zij is docente kunstgeschiedenis bij diverse instellingen waaronder Hovo en Helikon.

Reserveren via www.stroomhuisneerijnen.nl