EvenementDubbelexpositie Rob Reis en Hetty de Jongh

  • Begin: 13 februari 2015 0:00
  • Locatie: Stroomhuis Neerijnen
  • Gepubliceerd op: 09-02-2015

 

Dubbelexpositie Rob Reis en Hetty de Jongh

Van vrijdag 13 februari t/m zondag 15 maart is op vrijdag, zaterdag en zondag van 12 tot 16 uur de expositie van Rob en Hetty in het Stroomhuis te zien.

Rob Reis is geboren in Zaltbommel (1967). Hij heeft jaren gewerkt als technisch ontwerper in de wereld van Computer Aided Design, maar was ook steeds actief als beeldend kunstenaar. Hij is vooral een natuurliefhebber en hondenman. Als gevoelsmens en beelddenker schildert hij intuïtief met heldere kleuren en krachtige lijnen. De onderwerpen variëren, maar hebben betrekking op zijn dagelijks leven. Vrouwen, honden en katten zijn vaak een geliefd onderwerp. Met een sprankje humor wordt een serieus onderwerp verbeeld. Elk schilderij heeft een boodschap die gevangen wordt met een pakkende titel. Tekenen en schilderen zijn een onderdeel van zijn bestaan. Het zijn uitingen van emotie en dus essentieel voor een gezond bestaan.

Eén project is de Rob van de Dag, op een kaartje van 10x15 cm legt hij de belevenissen van die dag vast. Hij heeft al aardig wat fans die wachten op de nieuwe Rob. Deze wordt verstuurd met de post en komt dan in je brievenbus. Hij heeft er al 265 gemaakt en verstuurd! Een ander project is werk op boomschijven, geleverd met een certificaat met daar op waar de boom gestaan heeft! Zijn nieuwste ding is de "Bar-Mail", een Rob op een bierviltje!

Rob werkte mee aan het Beeld van Oranje Linten (BOL), daarvoor schilderde hij op banen van 1 meter bij 5 tot 10 meter met acrylverf. Rob hanteert alle technieken, maar aquarel is favoriet bij hem. www.kvwerkplek.nl/rob_reis.htm

Hetty de Jongh’s (1958) passie is klei. Ze laat zich inspireren door haar leefomgeving, de gebeurtenissen in haar leven, maar bovenal het rivierenlandschap. Dit is te zien in haar kleurgebruik en de vele structuren die ze in haar werk gebruikt. Hetty mengt haar klei zelf en gebruikt lokale klei. Het weidse uitzicht van het rivierenlandschap resulteert in groot werk, de maat van de oven is de grens.

Na al jong kennis gemaakt te hebben met klei, bleef dit als een rode draad door haar leven lopen. In 2000 heeft ze de opleiding keramische ambachtelijke technieken (het SBB) in Gouda afgesloten. Naast opdrachten en vrij werk vindt ze kontakten met mensen erg belangrijk, daarbij probeert ze haar enthousiasme voor klei over te dragen. Zie website: www.kleiallerlei.nl.

De toegang tot de expositie is gratis evenals het parkeren