EvenementExclusieve presentatie films Jos Stelling in Stroomhuis

  • Begin: 16 april 2016 16:00
  • Einde: 16 april 2016 22:00
  • Locatie: Stroomhuis Neerijnen
  • Gepubliceerd op: 04-04-2016

Op zaterdag 16 april -- middag en avond -- presenteert de succesvolle Nederlandse filmregisseur Jos Stelling twee van zijn recente films in Stroomhuis Neerijnen. Dat zijn: 'Het meisje en de dood' en 'De illusionist'. Tussendoor is er in Stroomhuis een passend Hollands etentje.
Deze beide films achter elkaar -- Het meisje en de dood (2012) en De illusionist (1984) -- en de presentatie daarvan tussendoor, door topregisseur Jos Stelling, vormen het hart van de cyclus in Stroomhuis Neerijnen dit voorjaar rond de kracht van de eigen Nederlandse cinema. Onlangs kwam regisseur Frans Weisz al naar Stroomhuis

Het meisje en de dood. Dat is de favoriete film van Jos Stelling. Daarom vertoont Filmhuis Neerijnen deze film als hij ons komt opzoeken, zodat we met hem van gedachten kunnen wisselen over deze film, over dat tijdloze, steeds weerkerende verhaal van verlangen en afscheid, onmogelijke romantische liefde. Zo beeldschoon in beeld gebracht dat de film in 2012 een Gouden Kalf won voor Beste Film, Beste Camera & Beste Geluid op het Nederlands Film Festival.

De illusionist. Dat is een heel ander verhaal. Regisseur Jos Stelling zag cabaretier Freek de Jonge optreden met zijn eerste solovoorstelling, De Komiek. Stelling zag onmiddellijk een film in dit optreden.
De cabaretier was inmiddels bezig met zijn nieuwe voorstelling De Tragiek, en vond dat optreden meer geschikt voor een film. Stelling en De Jonge schreven samen aan het scenario dat meer en meer het verhaal van De Tragiek losliet. En wat heel bijzonder is: ook de dialogen en monologen verdwenen in de film.

Twee opmerkelijke films dus. Over Jos Stelling: Het contact met deze belangwekkende regisseur en organisator van filmhuizen in Utrecht, is tot stand gekomen dankzij een van de trouwe bezoekers van Filmhuis Neerijnen. Dit wordt dus niet alleen heel informatief maar vooral ook genoeglijk qua sfeer.

Start speelfilm 'Het meisje en de dood' om16 uur, aanvang etentje: circa 18 uur (tijdens dit Hollands etentje ook de presentatie door Jos Stelling), begin speelfilm 'De Illusionist': 20 uur. Entreeprijs voor de twee films en het etentje samen: € 30. Reserveren kan t/m wo 13 apr. Meer info op website stroomhuisneerijnen.nl. Naar films alleen kan ook. Entree € 5 per film. Reserveren dan niet nodig. Stroomhuis is gelegen aan de Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen.