EvenementFietsexcursie Watervogels

  • Begin: 25 februari 2017 13:30
  • Einde: 25 februari 2017 15:00
  • Locatie: Stroomhuis Neerijnen, Van Pallandtweg 1 in Neerijnen
  • Gepubliceerd op: 21-02-2017

Op zaterdag 25 februari organiseert Stroomhuis Neerijnen een watervogelexcursie op de fiets langs de Waal en de uiterwaarden.

In de uiterwaarden langs de Waal zitten in de winter veel watervogels. Februari is een prima maand om deze vogels te spotten. Voor een deel zijn dit wintergasten, die in het voorjaar weer naar noordelijker streken vliegen om te broeden, zoals grote groepen brandganzen en smienten. Ze foerageren op onze uiterwaarden. In de Waal zwemmen regelmatigS een paar brilduikers of grote zaagbekken. Omdat deze vogels voor hun voedsel steeds onder water duiken, zijn ze alleen te spotten door de geduldige waarnemer. Er zijn natuurlijk ook allerlei vogels te zien die hier blijven en in Nederland broeden, zoals de grote zilverreiger en de fuut. In deze tijd zijn er al baltsende futen te zien, een prachtig gezicht.

We weten echter niet van tevoren waar de groepen watervogels zich bevinden. Vandaar dat we deze excursie als fietstocht organiseren. Zo kunnen we eventueel wat grotere afstanden afleggen. Neem behalve je fiets ook een verrekijker mee en waterdichte schoenen of laarzen. We lopen misschien de uiterwaarden in en het kan drassig zijn.

Aanvang excursie: 13.30 uur. Deelname is gratis, reserveren is nodig. Dit kan tot 24 februari. Verzamelen bij Stroomhuis. De excursie wordt geleid door ervaren IVN-natuurgidsen. Stroomhuis Neerijnen is te vinden aan de Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen. www.stroomhuisneerijnen.nl