EvenementHollandse Meesters in de Hermitage

  • Begin: 18 januari 2018 14:00
  • Einde: 18 januari 2018 17:00
  • Locatie: Stroomhuis Neerijnen, Van Pallandtweg 1 Neerijnen
  • Gepubliceerd op: 08-01-2018

Hollandse Meesters in de Hermitage
Kunstlezing door Lisette le Blanc naar aanleiding van de tentoonstelling in de Hermitage

Deze lezing wordt gehouden op donderdag 18 januari om 14 uur. De entree bedraagt € 12,50. Reserveren is nodig en kan via de website www.stroomhuisneerijenen.nl.

De 'Hermitage' in Amsterdam, - een dependance van het gelijknamige wereldberoemde museum 'Hermitage' in Sint Petersburg organiseert t/m 28 mei a.s. een expositie over de 'Hollandse meesters'. Te zien zijn 65 werken van vijftig Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw. Waaronder ook zes topstukken van Rembrandt. Na de aankoop door tsaar Peter de Grote (1672-1725) en tsarina Catharina de Grote (1729-1796) zijn de meeste van deze doeken nooit meer te zien geweest in West Europa. Behalve om schilderijen van Rembrandt gaat het ook om werk van Joachim van Wtewael, Gerrit Dou, Frans Hals en vele anderen.

Kunsthistorica Lisette le Blanc houdt hierover een informatieve kunstlezing.
Lisette le Blanc heeft kunstgeschiedenis gestudeerd in Utrecht. Op dit moment is zij o.a. conservator van de regionale musea in Tiel en Zaltbommel.
Vanuit haar jarenlange ervaring en expertise op vele gebieden geeft zij vaak lezingen op maat over bijvoorbeeld tentoonstellingen en bijzondere kunstenaars.
Vandaar dat het Stroomhuis haar dut maal uitnodigde voor de lezing over dit onderwerp.

Op vrijdag 2 februari zal aan de Hollandse meesters weer aandacht gegeven worden als Hans Visser – indertijd oprichter van Flairck – samen met Irena Filippova een muzikaal programma hierover brengt.