EvenementJaarlijkse ruilbeurs BHTC

  • Begin: 7 januari 2017 8:00
  • Einde: 7 januari 2017 13:00
  • Locatie: Loonbedrijf H. Valkis, Hermoesestraat 4 in Zennewijnen
  • Gepubliceerd op: 27-12-2016

Traditiegetrouw start de Betuwse Historische Tractoren Club (BHTC) het nieuwe jaar met een ruilbeurs bij loonbedrijf H. Valkis in Zennewijnen. Eigenaren van oude machines uit het hele land zoeken daar ontbrekende onderdelen voor hun machines, zoals tractoren, een oude grasmaaimachine of voor hun oude ploeg.

Nieuw zijn die onderdelen niet meer te koop, maar handelaren en clubleden hebben ze vaak nog wel in bezit. Evenals gereedschap om de reparatie uit te voeren. Natuurlijk blijft het de vraag hoe die oude machines in elkaar zaten. Maar ook daar zijn oplossingen voor te vinden op de ruilbeurs. Dikke boeken met voorbeelden zijn verkrijgbaar of in te zien om de liefhebbers op weg te helpen. Bovendien kunnen clubleden elkaar advies geven. Er wordt dus meer uitgewisseld dan alleen oude meuk.

Iedereen vindt op de beurs wel iets van zijn gading, van melkbus tot schoffel of van schroeven tot een uitlaat. Overal staan groepjes mensen gezellig te praten. Een kop warme erwtensoep helpt tegen de kou en gebraden hamburgers zijn evenmin te versmaden. Eigenlijk gaat het niet eens zozeer om de spullen als wel om de onderlinge gesprekken erover. Herinnering, herkenning en saamhorigheid bepalen de sfeer.

Kom dus op 7 januari 1917 die sfeer proeven bij Loonbedrijf H. Valkis, Hermoesestraat 4 in Zennewijnen. U bent er welkom van 8.00 tot 13.00 uur

Info: Jan Leenders, 06 1463 96 20

 

Ruilbeurs BHTC