EvenementKunstlezing “Fatale vrouwen”

  • Begin: 9 november 2016 14:00
  • Einde: 9 november 2016 16:00
  • Locatie: Stroomhuis Neerijnen
  • Gepubliceerd op: 31-10-2016

Kunstlezing "Fatale vrouwen" door Merel van den Nieuwenhof

De fatale vrouw, een vrouw die mannen verleidt om deze vervolgens te gronde te richten, was een centraal thema in de kunst van de tweede helft van de negentiende eeuw. Daarbij werd geput uit de mythologie, de Bijbel en de literatuur, waarin vrouwen als Medusa, Circe, Medea en Salomé de man fataal werden. Een bron voor prachtige en soms huiveringwekkende kunstwerken van o.a. Klimt, Alma Tadema en Munch. Schilderijen met een spannend verhaal. Kom kijken, luisteren en huiver.
De werken van Alma Tadema zijn op dit moment te zien in het Fries Museum in Leeuwarden, de culturele hoofdstad van Europa in 2018!
Merel van den Nieuwenhof studeerde in 2009 af aan de opleiding Kunstgeschiedenis in Nijmegen. Tijdens het tweede jaar van haar studie begon hij als rondleider bij Museum Jan Cunen in Oss'. Inmiddels is Merel al een aantal jaren werkzaam als zelfstandig kunsthistoricus. Zij organiseert tentoonstellingen en doet educatieprojecten voor kinderen, jongeren en volwassenen.

De lezing is op woensdagmiddag 9 november om 14 uur; de toegangsprijs is €12,50. Reserveren via www.stroomhuisneerijnen.nl.