EvenementKunstzinnige tuinarchitectuur in Filmhuis Stroomhuis

  • Begin: 10 mei 2018 19:30
  • Einde: 10 mei 2018 23:00
  • Locatie: Stroomhuis Neerijnen, Van Pallandtweg 1, Neerijnen
  • Gepubliceerd op: 01-05-2018

Het Filmhuis van Stroomhuis Neerijnen is op donderdag 10 mei geheel gericht op de talrijke tuinliefhebbers in onze regio. Tuinarchitecte Fhreja Deckers vertelt over de artistieke ambities van 'Tuinen van Appeltern'.  Daarna vertoont Filmhuis de Amerikaanse tuinfilm 'The Artist's Garden'.

Tuinontwerpster Fhreja Deckers, uit Kerkdriel, is al sinds 2013 betrokken bij allerlei thema-ontwerpen in Tuinen van Appeltern, het complex van modeltuinen dat zich sinds 1988 bevindt in de plaats Appeltern, aan de Maas nabij Nijmegen. De 'Slaapkamer' van Van Gogh  is een ontwerp van haar. Dat was in 2015 onderdeel van een hele reeks tuinontwerpen in Appeltern geïnspireerd door Van Gogh.

Dit jaar werkt Tuinen van Appeltern aan het thema 'Herman van Veen'. De beeldende kracht van diens liedjes zijn nu inspiratiebron voor tal van tuinontwerpen die daar binnenkort te zien zullen zijn. Fhreja zal deze avond in Stroomhuis een korte foto-presentatie geven over haar eigen Van Gogh-ontwerp, alsook over de kunstzinnige ambities van Tuinen van Appeltern.

De film 'The Artist's Garden' (2017) die Marc Westermann, de filmexpert van Stroomhuis, vervolgens zal presenteren is van de Amerikaanse regisseur Phil Grabsky. Deze film werd opgenomen tijdens een immens populaire expositie in en rond het Florence Griswold Museum in Connecticut. Dit museum wordt alom beschouwd als een huis van Amerikaans impressionisme.

De presentaties van Fhreja Deckers en Marc Westermann beginnen om 19:30 uur, en zullen bij tuinliefhebbers vast aanleiding geven tot de nodige discussies. Entreeprijs: € 5. Gebouw Stroomhuis is gelegen aan Van Pallandtweg 1, Neerijnen.