EvenementLezing van Frank Berendse over natuurbeheer

  • Begin: 20 februari 2018 20:00
  • Einde: 20 februari 2018 23:00
  • Locatie: Stroomhuis, Van Pallandtweg 1, Neerijnen
  • Gepubliceerd op: 12-02-2018

Op dinsdag 20 februari houdt professor Frank Berendse in Stroomhuis Neerijnen een inleiding over Natuurbescherming in Nederland.

Frank Berendse, hoogleraar natuurbeheer en plantenecologie aan de Universiteit van Wageningen, besteedt aandacht aan de geschiedenis van natuurbescherming, de stand van de natuur en de oplossing voor de problemen waarmee de natuur in Nederland te kampen heeft. Zijn veel gelezen boek 'Natuur in Nederland' wordt gezien als standaardwerk over de Nederlandse natuur.

In zijn nieuwste boek, 'Wilde apen' beschrijft hij de relatie tussen de mens en de natuur. "Wat willen we met onze natuur en hoe hoog staat deze op het prioriteitenlijstje van de politiek?", zo vraagt Berendse zich af. "Willen we landbouwgrond inperken ten faveure van de natuur, of willen we het bij het oude houden?".
Ook stelt hij zich de vraag, wie er eigenlijk in het natuurreservaat thuishoort, de mens (wilde apen) of de in het wild levende dieren en planten. Het boek werd genomineerd voor de Jan Wolkersprijs 2017.

Datum lezing: 20 februari 2018. Aanvang 20.00 uur, entree € 5, reserveren niet nodig. Stroomhuis is gelegen aan Van Pallandtweg 1, Neerijnen. Voor meer informatie, zie www@stroomhuisneerijnen.nl.