EvenementMuzikale romantiek in het Stroomhuis

  • Begin: 8 december 2017 20:00
  • Einde: 8 december 2017 23:00
  • Locatie: Stroomhuis Neerijnen, Van Pallandtweg 1 Neerijnen
  • Gepubliceerd op: 04-12-2017


Vrijdag 8 december geven Lodewike van der Steen, viool en altviool en Niek de Vente, piano om 20.00 uur een avondvullend recital in het Stroomhuis Neerijnen, Van Pallandtweg 1.

Op het programma staan werken van Antonin Dvorak, Franz Schubert, Louis Vierne, Robert Schumann, en Johannes Brahms. De entree bedraagt €12,50.

Voor wie van klassiek / romantische kamermuziek houdt, is dit concert extra aantrekkelijk. Aparte vermelding verdient Louis Vierne. Hij is vooral bekend in de orgelwereld. Minder bekend is dat hij een flinke hoeveelheid kamermuziek schreef. Uit dit repertoire is zijn groot opgezette Vioolsonate (opus 23, g klein) één van de fraaiste voorbeelden. Van dit werk geeft het duo Van der Steen / De Vente de volledige uitvoering.

Lodewike van der Steen heeft een lespraktijk voor viool en altviool in Geldermalsen en in haar woonplaats Den Haag. Zij treedt op met ensembles en speelt in verschillende orkesten op projectbasis. Na haar studie viool en altviool aan het conservatorium van Tilburg is zij begonnen met de docentenopleiding van de Suzuki-vioolschool.

Niek de Vente is op een aantal gebieden als pianist werkzaam. Hij was repetitor op de conservatoria van Utrecht en Amsterdam en werkte als remplaçant bij diverse radio-orkesten. Hij was lid van verschillende ensembles op het gebied van moderne muziek, waaronder het Asko-Schönberg-ensemble.

Na een heel jaar Rivierenland Klassiek is dit de slagroom op het klassiek aanbod van 2017. Van harte aanbevolen.