EvenementNabestaanden vliegeniers rijden Herinneringsroute WO2 in Lingewaal!

  • Begin: 11 mei 2017 13:00
  • Einde: 11 mei 2017 17:30
  • Locatie: Diverse locatie Lingewaal en Neerijnen
  • Gepubliceerd op: 08-05-2017

Op donderdag 11 mei a.s. zullen bijna 60 nabestaanden van de tijdens de Tweede Wereldoorlog neergestorte vliegeniers op Lingewaals grondgebied de Herinneringsroute WO2 rijden. Met een bus en enkele legervoertuigen zal langs de 6 locaties worden gegaan waar een informatiebord door de Stichting Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers Lingewaal is geplaatst. De aanwezige desbetreffende familieleden zullen het bord van hun vliegenier onthullen.

Om 14.00 uur zal burgemeester Van Ruijven-van Leeuwen op fort Vuren het bord van de start van de Herinneringsroute WO2 onthullen. De route komt ook langs de achterste molen gelegen aan de A15 op de grens van de gemeenten Lingewaal en Neerijnen. Het bruggetje is nog gemeente Lingewaal maar de molen staat op Neerijnens grondgebied.

Burgemeester De Vries van de gemeente Neerijnen zal daar samen met burgemeester Van Ruijven van Lingewaal omstreeks 15.30 uur de digitale route-app Herinneringsroute WO2 in gebruik nemen. Naast de zes informatieborden, zijn er in deze route ruim 20 locaties opgenomen met gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zoals de graven van de vliegeniers, verzetsstrijders, neergekomen V1/V2 en de Stolpersteine voor de vermoorde Joodse inwoners uit Herwijnen. Daarbij tevens foto's, originele documenten, filmbeelden en audiofragmenten.

De route is na 11 mei gratis te downloaden via de app of www.beleefroutes.nl.