EvenementRivierenland Klassiek finale 2016

  • Begin: 14 november 2016 0:00
  • Einde: 14 november 2016 0:00
  • Locatie: Stroomhuis Neerijnen
  • Gepubliceerd op: 14-11-2016

Zondagmiddag 20 november gaan drie pianisten met elkaar de competitie aan om de prijzen en de eer.
Eerder dit jaar speelden Anastasia Kozhushko, Andrey Nesterenko, en Manuel Sanguino in de Rivierenland Klassiek voorronden. Het toen aanwezige publiek gaf deze pianisten een waardering waardoor zij de finale van a.s. zondag konden bereiken.
Het concert begint om 14.30 uur. Denkt u eraan om te reserveren! Haast u want er zijn al tientallen reserveringen gemaakt.

Als eerste zal Andrey Nesterenko uit Rusland werken spelen van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Modest Moessorgski en Camille Saint-Saëns. Daarna speelt Anastasia Kozhushko uit de Oekraïne ook werk van Modest Moessorgski. En na de pauze treedt Manuel Sanguino uit de Dominicaanse Republiek op met werken van Frédéric Chopin en Robert Schumann

Andrey Nesterenko was 8 jaar oud toen hij laureaat werd in Kaliningrad. Van 2004 tot 2006 studeerde hij aan het conservatorium te Enschede. Daarnaast heeft hij sinds 2004 ook een eigen technisch bedrijf.

Anastasia begon haar muziekopleiding in de Oekraïne. Daarna studeerde ze in Gent, Imola (Italië) en Leuven.

Manuel Sanguino heeft de Spaanse nationaliteit. Hij studeert aan de Sweelinck academie in Amsterdam. Manuel zit daarnaast op de Nederlandse Junior Dirigeer Academie.

Entree € 10, jongeren van 13 – 18 jaar: € 5. Kinderen t/m 12 jaar gratis. Zaal open 14 uur.
Reserveren via www.stroomhuisneerijnen.nl.

Op zondag 27 november zal het Stroomhuis weer een concert aanbieden; deze keer door het strijktrio "het Spieghel".