EvenementRop Janze in het Stroomhuis vanwege de Boekenweek

  • Begin: 13 maart 2015 20:00
  • Locatie: Stroomhuis Neerijnen
  • Gepubliceerd op: 02-03-2015

Op vrijdag 13 maart komt Rop Janze naar het Stroomhuis met het poëtische cabaretprogramma “Denkend aan Holland”.

 

De aanvang is om 20 uur en de entree bedraagt € 12,50. Voor leden van Bibliotheek Rivierenland is er op vertoon van de bibliotheekpas één Euro korting. Reserveren is nodig.

Janze neemt zijn Jukebox mee voor een cabaretvoorstelling vol poëzie. Een belangrijke rode draad in het programma “Denkend aan Holland…” is het gedicht Visser van Ma Yuan van Lucebert. Leraar Nederlands Chris Kleinegris laat zijn licht schijnen op de diepere betekenis van dit gedicht en haalt meer uit het gedicht dan Lucebert bedoeld heeft. Annie van Driel echter – een tweede door Rop gespeeld personage – presenteert een totaal andere interpretatie tijdens haar eigen versie van het programma Candlelight op de lokale radiozender Magnolia. Naast het spelen van personages vertelt, zingt, dicht, drinkt, grapt en rapt Rop in dit programma vol afwisseling en interactie. Speciaal vanwege de Boekenweek heeft Rop zijn programma aangepast aan het thema ‘Waanzin in de letteren’.

 

Een programma met vlotte teksten, rake gedichten en liedjes. Janze zegt dat het tegenwoordig bij alles wat we doen om de kwaliteit ervan gaat, zelfs in onze vrije tijd. Wat dat betreft, zit het met zijn voorstelling wel goed. Die is van hoog niveau.” (Het Parool)

 

Prachtige sketches, gedichten, grappen en liedjes door taalkunstenaar Rop Janze.” (De Sallander)