EvenementVroege vogelexcursie en vogelfilms

  • Begin: 13 mei 2017 5:45
  • Einde: 13 mei 2017 9:00
  • Locatie: Stroomhuis Neerijnen, Van Pallandtweg 1
  • Gepubliceerd op: 08-05-2017

Zaterdag 13 mei organiseert Stroomhuis een vogelexcursie op Landgoed Neerijnen, 's morgens bij het krieken van de dag, met na afloop een heerlijk ontbijt. En 's avonds vogelfilms, zoals 'De terugkeer van de ijsvogel'.

Vroege vogelexcursie
Bijna alle vogels zijn alweer druk bezig met zingen, nesten bouwen, paren, broeden en verzorgen van hun jongen. Vroeg in de ochtend zijn ze het meest actief. De meeste vogels uit Afrika zijn ook weer terug om hier te broeden, zoals blauwborst, kleine karekiet, roodborsttapuit en sprinkhaanzanger. Misschien krijgen we ze te zien of te horen. Vorig jaar waren er bij zo'n excursie maar liefst zestig verschillende vogelsoorten te zien of te beluisteren. De excursie, die slingert door het parkbos en vervolgens door de uiterwaarden, wordt geleid door ervaren IVN-gidsen en duurt ruim twee uur.
Neem verrekijker en waterdichte schoenen mee! Maar eerst is er koffie, en na afloop (om circa 9 uur) staat er in horecagelegenheid UIT-spanning het Stroomhuis een smaakvol ontbijtje klaar.

Vogelfilms
En omdat het Nationale Vogelweek is, vertonen we 's avonds een selectie van oude en nieuwe films over vogels die in het rivierengebied te zien zijn. Zo worden onder meer de prachtige film 'De terugkeer van de ijsvogel' en een film over de koekoek (vogel van het jaar 2017) vertoond. De films en gefilmde vogels worden besproken door vogelfilmexpert Marc Westermann.
Aanvang excursie bij zonsopgang: 5.48 u. Deelname € 7,50 (inclusief ontbijtje). Reserveren voor de excursie met ontbijt vóór vrijdag 12 mei om 10.00 uur bij Wim Schoutendorp, e-mail: wschou50@gmail.com, mobiel 0613473992.
Aanvang films: 20.00 uur. Reserveren niet nodig. Entree € 5,00.

Stroomhuis is te vinden aan de Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen.

roodborsttapuit

vogel 1