EvenementWind, Water & Whisky brengt “Scottish roots“

  • Begin: 5 november 2016 20:00
  • Einde: 5 november 2016 23:00
  • Locatie: Stroomhuis Neerijnen
  • Gepubliceerd op: 31-10-2016

Wind, Water & Whisky brengt "Scottish roots"
Schotse (en Ierse) verhalen met muziek

Roos Fokkema (vertelster) en haar begeleiders: Louis de Jel (viool en zang), Liesbeth Kroonen (zang, accordeon en keyboard) en Paul Steenbrink (gitaar en ukelele) brengen zaterdag 5 november opnieuw een Celtic programma in het Stroomhuis.

Violist Louis is trots op zijn Schotse achternaam. Hij stamt af van John Dalyell, een van de zonen van de roemruchte generaal Tam Dalyell. Zijn zoon John kwam in de 80-jarige oorlog naar Holland om te helpen de Spanjaarden eruit te gooien. Louis heeft zijn hele stamboom uitgezocht en met Roos bezoekt hij een van de familiekastelen, waar toevallig net een gezellige clan bijeenkomst is. Ze horen veel legendes over de generaal en blijven overnachten. Een spannend verhaal met spoken en een familieschat waardoor Roos en Louis weer naar Shetland moeten.

Roos Fokkema is docente kunstgeschiedenis en leerde het vertellen vooral door haar werk als reisleidster van culturele reizen naar Ierland en Schotland. Daar vermaakt zij de reizigers als mist en regen het uitzicht ernstig belemmeren en de sfeer nadelig dreigen te beïnvloeden. Haar vele reizen naar deze streken zijn een voortdurende bron van inspiratie.
De voorstelling in Stroomhuis Neerijnen, Van Pallandtweg 1, begint zaterdag 5 november om 20 uur, de entree bedraagt €12,50; reserveren via www.stroomhuisneerijnen.nl aanbevolen.