Nieuws

Ontwerp ontheffing Wet natuurbescherming (rectificatie) en ontwerp-watervergunning ten behoeve van Windpark Avri, gemeente Geldermalsen liggen ter inzage tot 30 november 2017. Beide besluiten hebben betrekking op de beoogde realisatie van windpark Avri. De stukken kunt u op afspraak inzien bij het Klantencontactcentrum in het gemeentehuis, Kuipershof 2 in Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt ze via (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl. Indienen zienswijze is mogelijk. De publicatie staat op www.geldermalsen.nl.

Wandel mee met de burgemeester

De 3e dinsdag van september is het Prinsjesdag! Gekoppeld aan Prinsjesdag vindt iedere jaar het Prinsjesfestival plaats in Den Haag. Dit jaar is de provincie Gelderland medeorganisator. Het doel is om Gelderland extra onder de aandacht te brengen in Den Haag. En wie Gelderland zegt, zegt ook Vierdaagse, het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld, deel van hét DNA van Gelderland.

20 juli 2018 12:00

De Nationale Sportweek komt er weer aan!

Beste sportverenigingen van Neerijnen, Van 15 tot en met 29 september 2018 zetten vele sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven en andere sportaanbieders hun deuren open. Dit kan door bijvoorbeeld gratis clinics, toernooitjes, of proeflessen te organiseren. Een mooie manier voor verenigingen om nieuwe leden te werven. En voor inwoners een kans om kennis te maken met (nieuwe) sporten. Doen jullie ook mee?

18 juli 2018 14:10

Barbecue jij brandveilig?

De vakantieperiode is bijna begonnen! En als het meezit, hoort daar mooi weer bij. Veel mensen steken dan graag de barbecue aan, in de tuin of bij de tent of caravan. Gelukkig gaat het meestal goed. Maar wat doe je als de brandende barbecue omvalt of iemand vindt dat de barbecue niet snel genoeg brandt en er spiritus bij gooit? Lees hier tips om veilig te barbecueën.

16 juli 2018 08:00

Zwemmen in rivieren en kanalen? Levensgevaarlijk!

De regio Gelderland-Zuid wordt doorkruist door mooie grote rivieren en kanalen. Een heerlijke plek voor een picknick of lange wandeling. Maar let op, het is geen zwemwater! Het is namelijk levensgevaarlijk om te zwemmen in de rivieren. Verschillende tragische incidenten bevestigen dit keer op keer.

03 juli 2018 11:05

Doe mee met Bomen met Betekenis langs de Waal

Weet u mooie, bijzondere of markante bomen langs de rivier de Waal? Of kent u nog mooie verhalen over bomen die inmiddels verdwenen zijn? Doe dan mee en vertel uw verhaal. Kijk op het plaatje en bel of mail!

03 juli 2018 09:40