Nieuws

Zwerfafval hoort niet thuis in ons mooie landschap. Zwerfafvalbrigades zijn groepen enthousiaste vrijwilligers die er in hun woonomgeving op uit trekken om zwerfafval te verzamelen. In Geldermalsen zijn al zes groepen actief. Samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) willen de fusiegemeenten ook zwerfafvalbrigades starten in Neerijnen en Lingewaal.

Deze afvalbrigades laten zien dat samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen, snel resultaat en voldoening geeft En het is nog gezellig ook! Doet u ook mee?

Kom naar een informatieavond
Voor alle kernen willen we afvalbrigades starten. We starten om 19:30 uur tot uiterlijk 21.00 uur.

  • woensdag 10 oktober, De Keijsershof, Zandstraat 27a, 4184 EE Opijnen
    voor de bewoners van Neerijnen, Opijnen, Est, Waardenburg
  • woensdag 17 oktober, Atelier Varik, Keizerstraat 4, 4064 ED, Varik
    voor de bewoners van Ophemert, Varik, Heesselt, Zennewijnen
  • woensdag 31 oktober, De Biskamp, De Morgen 1, 4174 GW Hellouw
    voor de bewoners van Haaften, Hellouw en Tuil

 Als u niet kunt op de avond in de buurt van uw eigen woonplaats, dan bent u ook van harte welkom bij de andere avond.

 

Hoe werkt het?
Deelname is vrijblijvend en kost weinig tijd, brigades spreken zelf af wanneer ze aan de slag gaan. Vaak is dat eens in de vier á zes weken en zijn deelnemers één à twee uur bezig. De gemeente zorgt voor de benodigde materialen en voor het afvoer van het afval. Voordat de brigade van start gaat, krijgen de vrijwilligers van SLG arbo- en veiligheidsinstructies. Ook ontvangen zij alle benodigde en degelijke materialen (hesje, knijptang, ring en zakken). Via een WhatsApp groep maken deelnemers afspraken met elkaar.

 

West Betuwe 'Vlog your village' wedstrijd van start

Maandag is de West Betuwe 'Vlog your village' wedstrijd van start gegaan. Wij dagen de jongeren uit Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal uit een vlog over hun dorp te maken. Zij kunnen hier een mooi geldbedrag mee winnen.

28 februari 2018 12:10

Eerste stroomlevering zonnepark Avri

Het zonnepark op de oude afvalberg bij Avri in Geldermalsen beleeft deze week een primeur. Fase 1 is klaar, zodat de eerste 2.400 zonnepanelen vanaf nu stroom aan het net leveren. Dit is slechts 7% van het totale aantal panelen, maar zorgt op jaarbasis toch voor voldoende stroom voor 208 gezinnen.

15 februari 2018 11:50

Vrijblijvend kennismaken met peuteropvang

Wanneer een kind twee jaar wordt, breekt er opnieuw een belangrijke periode in zijn of haar leventje aan. Een kind wordt zich steeds meer bewust van zichzelf en de wereld om hem heen. Hier moet het mee leren omgaan. Daarom zijn alle kinderen vanaf twee jaar, of wanneer ze eraan toe zijn, meerdere dagdelen per week van harte welkom op de peuteropvang.

14 februari 2018 08:20