Nieuwsbericht ‘Ouwe Meuk’ van BHTC in Zennewijnen

Gepubliceerd op: 08 januari 2011 00:00

Oude meukOp zaterdag 8 januari organiseert de Betuwse Historische Tractoren Club (BHTC) opnieuw een evenement. Deze keer een ruilbeurs van gebruikte landbouwwerktuigen en onderdelen daarvan. Vanaf 8 uur ’s morgens tot 13.00 uur wordt het bij loonbedrijf H. Valkis aan de Hermoesestraat in Zennewijnen een drukte van belang.

De club verwacht vier- tot vijfhonderd bezoekers. Voor huishoudelijke artikelen moet je er niet zijn, wel voor gebruikte tractoren, onderdelen van maaimachines, gereedschappen, bouten en moeren, boeken over tractoren en landbouwmachines.

In een schuur en daarbuiten staan marktkramen opgesteld. Er komen handelaren van heinde en verre op af. Sommigen met een veewagen vol ‘oud ijzer’. Ook de 250 leden van de BHTC verkopen allerlei spullen. De club groeit gestaag met wel 20 nieuwe leden per jaar. Het jongste lid is 8 jaar, aangemeld door zijn opa.

Wie genoeg heeft van het snuffelen en ‘schumen’ kan zich tegoed doen aan een kop erwtensoep of een hapje en een drankje bij een gaskachel. De entree is gratisen gezelligheid staat voorop.

Info: K.Jagtenberg Eck en Wiel Tel; 0344-691853.