Nieuwsbericht Autobandenbranden in Waardenburg

Gepubliceerd op: 04 november 2016 10:45

Wat vast heel leuk moet zijn geweest voor enkelen, is voor vele anderen veel minder geslaagd. Bij veel mensen zit de schrik er na de afgelopen jaarwisseling, waarbij er brand in leidingen ontstond, nog flink in.
Maar naast die spanning, is er ook financiële schade ook door het melden van de brand, het controleren, het blussen, het opruimen en het herstellen van de schade aan struiken en wegdek. En de kosten daarvan zijn niet gering.
Brandjes als deze in Waardenburg zijn pure VANDALISME en kosten u, de inwoners van de gemeente Neerijnen, maar liefst zo'n 1.200 euro per keer. En dan hebben we het bij het berekenen van de kosten nog niet over de milieu-effecten ervan, de vervuiling in de lucht en de grond.

Dat geld is niet opgenomen in de begroting. Het betekent bijvoorbeeld dat er een kind minder op de peuterspeelzaal kan worden geplaatst, dat er een speeltoestel minder kan worden neergezet of dat een sportvereniging minder subsidie krijgt. Ook de gemeente Neerijnen kan zijn geld maar één keer uitgeven.

Nogmaals, wat voor een enkeling dus blijkbaar leuk is, betekent voor velen dat er minder kan.
Wij doen daarom een beroep op u, inwoners van Neerijnen om ons te helpen. Wees alert en bel direct de politie (112) als u het idee heeft dat iemand een dergelijk vuur wil stoken. U helpt uzelf er ook mee!
Wilt u liever anoniem blijven? Dat kan ook! Bel dan 0800-7000.

Waardenburg brand 1

Waardenburg brand 2