Nieuwsbericht Avri en LANDER bundelen krachten

Gepubliceerd op: 06 november 2015 11:45

Avri en LANDER bundelen krachten
65 LANDER-medewerkers gedetacheerd bij Avri

Dinsdag 3 november tekenden Avri-directeur Erik de Vries en LANDER-directeur Jan van de Sluis, de samenwerkingsovereenkomst voor een detachering van 65 LANDER-medewerkers in de groenvoorziening bij Avri.

Avri en LANDER werk & participatie* zijn twee samenwerkingsverbanden van de gemeenten in de regio Rivierenland. LANDER (vanaf 1 januari 2016 Werkzaak Rivierenland) wil zich concentreren op haar 'plaatsingsrol', om werkgevers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Avri krijgt steeds meer opdrachten rond het beheer van de openbare ruimte, en heeft daarvoor mensen nodig. Daarom intensiveren zij de samenwerking door de huidige groenwerkzaamheden van LANDER onder te brengen bij Avri. Uit een gezamenlijk door LANDER en Avri uitgevoerd proefproject in de gemeente Buren bleek dat Avri goed in staat was deze bijzondere groep aan te sturen. Daarnaast wist Avri in dat project de productiviteit rond het beheer van de openbare ruimte verder te verhogen, waardoor de gemeenten hier in de toekomst minder kosten aan kwijt zijn. Dit is van belang voor de continuïteit van dit werk.

Jan van de Sluis is trots op de groepsdetachering, "Het is een logische en aantrekkelijke samenwerking voor beide partijen. Voor LANDER, omdat het aansluit bij haar beleid om mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt zoveel mogelijk bij reguliere bedrijven te laten werken."
Erik de Vries sluit hierbij aan: "Avri wil als maatschappelijk betrokken bedrijf graag werkgelegenheid bieden aan mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Wij zien ook kansen om die werkgelegenheid in de toekomst nog verder te laten groeien.'

Avri en Lander
 

Omringd door enthousiaste medewerkers slaan Avri-directeur Erik de Vries (r) en
LANDER-directeur Jan van de Sluis de handen ineen
(Eigen foto Avri)

* LANDER werk & participatie helpt mensen met een beperking aan werk, liefst bij andere werkgevers in de regio. Avri zamelt op een duurzame wijze regionaal het afval in, en houdt in nauwe samenwerking met de regiogemeenten en haar inwoners Rivierenland schoon.