Nieuwsbericht Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker en uw persoonsgegevens

Gepubliceerd op: 11 oktober 2011 00:00

Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker en uw persoonsgegevens
Baarmoederhalskanker komt bij vrouwen van alle leeftijden voor, maar het meest bij vrouwen tussen de 30 en 60 jaar. Daarom krijgen vrouwen uit deze leeftijdsgroep eens in de vijf jaar een uitnodiging om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Deze vorm van kanker kan door een eenvoudig onderzoek, het uitstrijkje, in een vroeg stadium worden ontdekt. Bij een vroege ontdekking en goede behandeling is genezing in bijna alle gevallen mogelijk.

In 2012 ontvangen de geboortejaren 1952, 1957, 1962, 1967, 1972, 1977 en 1982 een uitnodiging voor dit onderzoek. De persoonsgegevens voor de uitnodiging komen uit de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA). Zodra een vrouw zich inschrijft in een gemeente, worden de persoonsgegevens in deze administratie opgenomen. Vrouwen ontvangen via hun eigen huisarts of via Bevolkingsonderzoek Oost een oproep voor het bevolkingsonderzoek. Hiervoor vindt gegevensuitwisseling plaats met de GBA. Op de registratie van de gegevens is de Wet Bescherming Persoonsgegevens van toepassing. Uiteraard worden de gegevens strikt vertrouwelijk behandeld en alleen gebruikt in het kader van dit bevolkingsonderzoek. De regels voor registratie liggen vast in een privacyreglement.Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u bellen met Bevolkingsonderzoek Oost, tel.: 053 – 480 05 20 (maandag t/m donderdag van 8.30 -14.00 uur), of kijk op www.bevolkingsonderzoekoost.nl.

Bevolkingsonderzoek Oost