Nieuwsbericht Bidbook West Betuwe

Gepubliceerd op: 04 december 2018 14:30

Op 1 januari 2019 is de nieuwe gemeente West Betuwe een feit. Op weg daar naartoe hebben we met de samenleving een agenda voor de toekomst opgesteld: het Bidbook West Betuwe.

De nieuwe gemeente leeft. Dat blijkt wel uit de vele bijdragen van mensen en organisaties aan dit Bidbook. Hoewel ze allemaal op hun eigen manier naar de gemeente kijken, is er één ding dat hen verbindt: de enorme betrokkenheid. We schrijven zomer 2017. We zijn onderweg naar West Betuwe. Wat volgt is een traject van ruim een jaar waarin twee vragen centraal staan: 'Wat vindt de samenleving waardevol?' en 'Wat wil ieder dorp meegeven voor de toekomst?'

Bewoners, dorpsorganisaties, vrijwilligers, ondernemers, agrariërs en maatschappelijke organisaties. Stuk voor stuk hebben ze een boodschap aan het bestuur van de nieuwe gemeente West Betuwe. Via ansichtkaarten, dorpswandelingen, dorpsgesprekken en thema-avonden maakten ze kenbaar wat zij koesteren aan hun omgeving, waar de uitdagingen liggen en waar ze behoefte aan hebben.

Alle opbrengsten zijn samengevat in het Bidbook West Betuwe. Nieuwsgierig naar het resultaat? Bekijk het boek digitaal op www.westbetuwe.nl/bidbook.