Nieuwsbericht Brainstormavond over leefbaarheid Hellouw op 7 mei

Gepubliceerd op: 27 april 2012 00:00

Op 7 mei zijn Hellouwers welkom om in het dorpshuis De Biskamp te brainstormen over de leefbaarheid in hun dorp. Om 17:30 uur begint de bijeenkomst voor de jeugd (groep 8 tot 24 jaar) en om 20:00 uurbegint de bijeenkomst voor volwassenen. Kijk voor het programma op www.dorpsbelangen-hellouw.nl. 

Vereniging Dorpsbelangen Hellouw
Vereniging Dorpsbelangen Hellouw zet zich in voor de leefbaarheid in Hellouw. Wat goed is of niet voor het dorp, weten de inwoners natuurlijk het best te verwoorden. De vereniging is benieuwd naar de aandachtspunten en de bestuursleden willen hier graag samen met het dorp aan werken. 

Jongerenavond met maaltijd
Om de mening van jongeren te horen wordt er een speciaal jongerengedeelte georganiseerd voorafgaand aan de bewonersavond. Onder het genot van een (streek-)maaltijd kunnen jongeren hun eigen mening vormen en delen. De centrale vraag is: 'Wat mis je in Hellouw?'. Deze bijeenkomst wordt begeleid door Plattelandsjongeren Gelderland. “Met de hopelijk vele antwoorden zijn we in staat aan gerichte oplossingen te gaan werken”, vertelt medewerker Robin van Eerden. “Het liefst werken wij aan oplossingen die ook oog hebben op de toekomst”. Alle jongeren tussen groep 8 en de 24 jaar uit Hellouw en directe omgeving zijn dus van harte uitgenodigd vanaf
17:30 uur in Dorpshuis De Biskamp. Deelname is gratis. 

Enquête biedt aanknopingspunten
Ter voorbereiding op de brainstormavond is er een enquête gehouden (zie http://www.dorpsbelangen-hellouw.nl/). De resultaten bieden al enkele aanknopingspunten voor projecten. “Het opzetten van een kalender met activiteiten en verenigingsinformatie is een heel goed en snel te realiseren project”, aldus voorzitter Iris van Zandwijk. “Dorpsverfraaiing werd ook veel genoemd”, vult penningmeester Kees van den Heuvel aan, “Laten we als Hellouw daarom meedoen aan de landelijke actie NL Doet in 2013”.
Daarnaast kwam er uit de enquête duidelijk naar voren dat er in Hellouw iets voor jongeren georganiseerd moet worden, dat streekproducten meer aandacht kunnen krijgen en dat recreatieve voorzieningen gunstig zijn voor het dorp. Van Zandwijk: “We zijn benieuwd wat de inwoners van de voorstellen vinden, maar we kijken ook uit naar nieuwe ideeën. Als er op 7 mei ook werkgroepen gevormd worden, kunnen we met de ideeën de uitvoering in!”.