Nieuwsbericht Buren Alert buurtpreventie in gebruik genomen in Neerijnen

Gepubliceerd op: 22 december 2015 11:05

Logo Buren Alert

Onder toeziend oog van burgemeester van Ruijven is op 18 december Buren Alert in de kern Neerijnen in gebruik genomen. Het start moment vond plaats in het Stroomhuis, in het bijzijn van een afvaardiging van de 'Heeren van Neerijnen', dhr. Boomsma van Buren Alert en de wijkagent Neerijnen-West Vincent van der Steen.

Op dit moment zijn er al ruim 25 personen aangesloten bij Buren Alert. Als zij iets verdachts zien, bellen ze 085-2733225 en spreken dan een boodschap in. Binnen een minuut daarna gaat bij alle aangesloten buren in het hele dorp de telefoon over. Bij opnemen, horen ze het ingesproken bericht. Berichten kunnen variëren van een inbraak tot aan iemand die verdacht bij auto's kijkt of bij huizen naar binnen gluurt.

Het gebruik van Buren Alert is een initiatief van Leo van Wijk en de 'Heeren van Neerijnen'. Dhr. van Wijk heeft een eerste testbericht verzonden, dit verliep soepel. De gemeente wil Buren Alert na de start in Neerijnen graag op termijn ook uitrollen over andere kernen van de gemeente.

Buren Alert werkt op iedere vaste en mobiele telefoon. Via "Mijn Buren-Alert" kunnen deelnemers Buren Alert naar eigen wensen instellen. Men kan bijvoorbeeld zelf instellen wanneer men wel/geen alarmen wilt ontvangen. Ook kunnen meerdere telefoons per huishouden worden aangemeld.

Buren alert buurtpreventie