Nieuwsbericht Burendag 2014

Gepubliceerd op: 05 augustus 2014 00:00

Het is weer zover: Burendag is in aantocht. Afgelopen jaar deden in heel Nederland bijna 1 miljoen mensen mee! Samen vieren zij feest, knapten zij hun buurt op of ondernamen andere activiteiten die de buurt nader tot elkaar brachten. Dit jaar willen het Oranje Fonds en Douwe Egberts Burendag net zo'n groot feest maken.

Wat is Burendag?
Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt in het vierde weekend van september. Dit jaar vieren we Burendag op 27 september. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen je daar graag in.
Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Met koffie kan je echt even de tijd nemen voor je buren. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag!

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen wij mensen dichter bij elkaar brengen. Daarom is het mogelijk als buurt een aanvraag tot € 500,= in te dienen bij het Oranje Fonds om jullie Burendagplan te kunnen uitvoeren. Dit jaar is het mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds wanneer je Burendag op 26, 27, 28 september viert.