Nieuwsbericht Burgemeester leest voor in Waardenburg

Gepubliceerd op: 18 januari 2012 00:00

‘Allemaal mannen! Even luisteren wat ze zeggen.
Daarbinnen was een raadsvergadering aan de gang.
“Ik begrijp het niet goed, burgemeester”, zei een van
de gemeenteraadsleden. “We zijn geen dorp, we zijn
een stad, zegt u. Maar we kunnen het niet bewijzen
omdat er een papier is zoekgeraakt?”
“Ik zal het u nog eens uitleggen”, zei de burgemeester.’

Met deze woorden begon burgemeester Alex van Hedel zijn voorlees-activiteit op basisschool De Waardenburght in Waardenburg. Alle 96 leerlingen luisterden muisstil naar het verhaal dat ter gelegenheid van het landelijke voorleesontbijt was gekozen. Natuurlijk liep het verhaal uit het boek Otje van Annie M.G. Schmidt goed af en kon de burgemeester uit het verhaal aantonen dat Kokkelburg stadsrechten had en geen dorp meer was.

Vooraf hadden de leerlingen burgemeester Van Hedel uitgebreid aan de tand gevoeld over het burgemeesterschap van Neerijnen. “Hoe wordt je burgemeester? Waarom moet de Koningin een handtekening zetten? En, hoeveel kost de ambtsketen?”
Na het verhaal van Otje konden de kinderen in hun klas genieten van het door de leerkrachten en hulpmoeders verzorgde ontbijt.

Burgemeester leest voor in Waardenburg

Wethouder Rian Verwoert was voor dezelfde activiteit aangeschoven bij de vijftien peuters van de speelzaal in Varik. Ook zij luisterden ademloos naar het verhaal 'Mama kwijt' over een snoes van een uiltje, dat al slapend uit zijn nest valt en op zoek moet naar zijn mama. Eekhoorn zal 'm wel even helpen, maar dan moet kleine Uil wel de juiste aanwijzingen geven... Uiteindelijk komt het gelukkig allemaal goed, met een lekker koekje toe!