Nieuwsbericht Burgeravonden Neerijnen succes!

Gepubliceerd op: 26 mei 2016 10:00

Drie goedbezochte burgeravonden in Ophemert, Waardenburg en Haaften leverden de afgelopen week veel informatie op voor de gemeenteraad over hoe de inwoners van Neerijnen aankijken tegen de toekomst van de gemeente. Het bestuur van de gemeente, zowel gemeenteraad als college van B&W, fungeerde als een zeer geïnteresseerde luisteraar.
Burgeravond Ophemert 4
Burgeravond Ophemert 6

Hanneke Kappen leidde de avonden, interviewde bewoners en zorgde ervoor dat iedereen de gelegenheid kreeg te vertellen wat zij van de gemeente en hun eigen dorp vinden.
In eerste instantie bevroeg ze burgemeester Harry de Vries en enkele raadsleden naar hun overwegingen om deze avonden te organiseren waarna Bert van den Brink (Ophemert), Bert Vos (Waardenburg) en Ton van den Boom (Haaften) gevraagd werd waarom zij nou zo graag in Ophemert zijn komen wonen en er zijn blijven wonen. 'De rust, het groen, de dijken en de mensen' waren de antwoorden. Alle drie genoten van het landschap en de rust die het landschap uitstraalt.
Na deze inleidingen werd in groepen onder andere overlegd welke zaken in de toekomst nu door de gemeente zouden moeten worden uitgevoerd, waarvoor bedrijven en organisaties zich voor zouden kunnen inzetten en wat de inwoners zelf zouden kunnen doen om de leefbaarheid van de gemeente te behouden of misschien zelfs te vergroten.

Burgemeester Harry de Vries vatte de drie avonden samen met: "een succes; hier kunnen we mee verder. Het is nu wel zaak dat zo snel mogelijk door te pakken, alle verslagen te rubriceren en samen te vatten. Ook wil ik heel regelmatig terugkoppelen aan alle deelnemers die hun e-mailadres hebben achtergelaten. We gaan de resultaten bekendmaken tijdens de NeerijnenTop, maar daarover zeer binnenkort meer.'

Burgeravond Haaften 2

Burgeravond Haaften 1

Burgeravond Waardenburg 2

Burgeravond Waardenburg

Burgeravond Ophemert 1

Burgeravond Ophemert 2

Burgeravond Ophemert 3