Nieuwsbericht Burgernet, ook voor een veilige woonomgeving!

Gepubliceerd op: 02 maart 2015 13:15

Burgernet is er niet alleen om gevaarlijke situaties te melden, vermiste kinderen te vinden of om andere verdwenen personen weer veilig thuis te brengen. Ook als er in uw buurt wordt ingebroken levert Burgernet een bijdrage om de inbraak op te lossen of om andere inwoners op de gevaren te wijzen.
Het onderstaande bericht ontvingen Burgernetters in Haaften vanmorgen. Ook u kunt zich aanmelden bij Burgernet. Kijk daarvoor op www.burgernet.nl, word Burgernetter en help mee Neerijnen veiliger te maken.

 

Beste Burgernetter,

Op vrijdag 27 februari 2015 tussen 19.00 uur en 23.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Marijkestraat in Haaften, gemeente Neerijnen.
De dader(s) kwamen de woning binnen door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren.
In het politiesysteem (BVH) is deze (poging) inbraak geregistreerd onder nummer: 2015101981.
De politie wil deze zaak graag oplossen en vraagt daarbij uw hulp. Mogelijk hebt u iets gezien of gehoord dat kan bijdragen aan de oplossing van dit misdrijf.

Daarom willen wij graag weten op u of een van uw huisgenoten rond het tijdstip van deze woninginbraak personen heeft gezien die zich verdacht ophielden of zich vreemd gedroegen in de omgeving? Of misschien hebt u opvallende voertuigen in de straat of omgeving gesignaleerd? Alle aanwijzingen, hoe onbeduidend deze ook lijken, kunnen van groot belang zijn voor het onderzoek. U kunt uw informatie aan ons doorgeven via telefoonnummer: 0900-8844. Wilt u dan ook het registratienummer doorgeven

Een inbraak voorkomen?
Ziet u iets verdachts in uw omgeving, een persoon of een auto? Noteer het signalement of het kenteken van de auto. Voor verdachte situaties kunt u altijd bellen met alarmnummer 112. Voor meldingen waarbij de komst van de politie niet direct noodzakelijk is, belt u: 0900-8844.
Op de website van de politie (zie www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak) en van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (zie www.politiekeurmerk.nl) vindt u tips om een woninginbraak te voorkomen.

Op Misdaad in Kaart kunt u zelf zien of en waar er de afgelopen drie maanden in uw omgeving is ingebroken (zie www.politie.nl/misdaad-in-kaart).

Met vriendelijke groet,

Namens Politie Gelderland-Zuid
Bureau Burgernet

PS. Om privacyredenen wordt er geen huisnummer vermeld. Deze Burgernetactie wordt in principe uitgezet in een straal van 250 meter rond de locatie van de woninginbraak.