Nieuwsbericht Burgernet gaat van start!

Gepubliceerd op: 11 januari 2012 00:00

 Dinsdag 31 januari gaat Burgernet van start in de regio Gelderland-Zuid. Vanaf deze dag worden sms- en spraakberichten naar zowel mobiele als vaste telefoon verstuurd vanuit Burgernet. Op deze manier worden de extra ogen en oren van de burgers ingezet bij de opsporing van verdachte of vermiste personen en voertuigen. Vanaf nu wordt Burgernet in de hele provincie Gelderland toegepast.

De afgelopen periode ontvingen alle SMS-Alert deelnemers sms-berichten en een brief om zich op te geven voor Burgernet. Binnen enkele weken hebben zich al 12000 burgers aangemeld voor Burgernet. Burgernet is al binnen vele regio’s in Nederland actief en daar heeft het zijn nut al bewezen. Burgernet werkt!

Veel aanmeldingen
Bureau Burgernet ontving de laatste weken duizenden antwoordkaarten van burgers die zich aan willen melden. De verwerking levert daardoor wat vertraging op. Door de grote belangstelling duurt het wat langer voordat uw antwoordkaart verwerkt is. Zodra uw gegevens zijn ingevoerd in Burgernet, ontvangt u een brief. Wij willen u alvast hartelijk danken voor uw deelname aan Burgernet.

SMS-Alert deelnemers
Bent u SMS-Alert deelnemer en heeft u zich nog niet aangemeld voor Burgernet? Op www.burgernet.nl kunt u inloggen met als gebruikersnaam uw mobiele telefoonnummer en het wachtwoord dat u per sms-bericht en brief hebt ontvangen. Vervolgens kunt u uw gegevens aanvullen.

Op 31 januari ontvangt iedere SMS-Alert en Burgernetdeelnemer een sms- of e-mail bericht waarin de start van Burgernet wordt aangekondigd. Vanaf dat moment worden alle acties vanuit Burgernet gevoerd. Voorlopig ontvangen ook alle SMS-Alert deelnemers berichten vanuit Burgernet.

Doe ook mee
Wilt u ook een bijdrage leveren aan een veilige leefomgeving en bent u 16 jaar of ouder? Meldt u zich dan nu aan voor Burgernet. U kunt zich inschrijven via www.burgernet.nl. Hoe meer deelnemers aan Burgernet, hoe groter de kans dat we samen verdachte personen, voertuigen en vermiste personen opsporen en de veiligheid in de gemeente verhogen.
Regio Gelderland-Zuid werkt op het gebied van Burgernet samen met de regio Gelderland-Midden. Bureau Burgernet verzorgt het relatiebeheer van Burgernet in de regio’s Gelderland-Zuid en Gelderland-Midden en is gevestigd in Velp (gemeente Rheden). Heeft u een vraag? Neem dan contact op met Bureau Burgernet per e-mail via burgernet@gelderland-midden.politie.nl of telefonisch via 026-3763136.
Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website www.burgernet.nl. Daar staat ook een informatiefilm.