Nieuwsbericht Burgernet levert bijdrage aan aanpak woninginbraken gemeente Neerijnen

Gepubliceerd op: 16 april 2014 00:00

 

 

Vanaf 1 mei a.s. ontvangen Burgernetters in de gemeente Neerijnen een e-mailbericht op het moment dat er een woninginbraak in hun buurt is geweest. In deze E-mail staat informatie over de woninginbraak, zoals datum, tijdstip, exacte locatie en de manier waarop de inbrekers te werk zijn gegaan. Burgernetters worden zo opgeroepen om zich als eventuele getuige van de inbraak te melden en om bij verdachte situaties direct de politie te bellen via 112. Op deze manier hoopt de politie meer informatie te ontvangen om inbraken te voorkomen en/of op te lossen.
De E-mail is tegelijkertijd een waarschuwing voor buurtbewoners dat er inbrekers in hun omgeving actief zijn geweest.
De inzet van Burgernet bij woninginbraken is onderdeel van de aanpak om het aantal woninginbraken terug te dringen. Eerder werden met deze aanpak al positieve ervaringen opgedaan in andere Gelderse gemeenten en elders in het land.

De gemeente Neerijnen telde op 1 april 2014 in totaal 1.129 deelnemers aan Burgernet (9,4% van de bevolking). Aanmelding voor Burgernet is nog steeds mogelijk via
www.burgernet.nl.

 

Om de e-mail berichten van Burgernet te kunnen ontvangen is deelnemerschap aan Burgernet inclusief opgave van het e-mailadres noodzakelijk.