Nieuwsbericht Cadeau voor schoolkinderen in Varik en Heesselt

Gepubliceerd op: 24 oktober 2011 00:00

Het zal je maar gebeuren: je eigen gedichtje en/of tekening opgenomen in een echt boekje met een heus ISBN nummer, dus ook te vinden in bibliotheken. Dat overkwam afgelopen vrijdag de schoolkinderen in Varik en Heesselt. Hun gedichtjes en tekeningen gingen over de nieuwe Kunstkoe in de uiterwaarden.
Die Koe in de Heesseltsche Uiterwaarden is zo langzamerhand al weer goed ingeburgerd. Op 18 juni jl. werd  ze feestelijk welkom geheten in Heesselt.

De kunstenares van de Koe,  Gerry van de Velden, had  gastlessen  gegeven aan de leerlingen van de Burgemeester Westerbeek van Eertenschool van  Varik. Ze liet de kinderen tekenen wat zij graag in de uiterwaarden zouden willen hebben na de herinrichting ervan. De een wilde er bloemen zien en koeien, de ander nog meer beelden van dieren of zelfs een achtbaan, of een Macdonalds. Ook schreven de kinderen gedichtjes over de koe,  net als dichter Koos van Zomeren, met zijn gedichtje Doe maar gewoon, dat bij de koe staat.

Die tekeningen en gedichtjes zijn nu gebundeld in een fleurig boekje, getiteld De Koe zegt boe. Het is bekostigd door de provincie Gelderland en uitgegeven door emjee | grafische vormgeving te Varik.

Op vrijdag  14 oktober hebben alle kinderen van de school zo’n boekje cadeau gekregen.