Nieuwsbericht Dorpsbijeenkomst Haaften

Gepubliceerd op: 16 mei 2011 00:00

Dorpsbijeenkomst Haaften

20 mei zijn de inwoners van Haaften welkom in het dorpshuis op de gezellige dorpsavond met ruimte voor ideeën om de leefbaarheid te verbeteren, informatie over het MFC en muziek!

 In oktober 2010 is het leefbaarheidsproject in Haaften gestart. Na de eerste dorpsverkenning is duidelijk geworden dat er behoefte is aan het verbeteren van communicatie, het activeren van inwoners, ontmoeting en het dorpsgevoel. Dit zijn zaken die het dorp zelf, met eigen inwoners kan aanpakken. Binnen deze ‘termen’ zijn nog concrete, slimme, verrassende of eenvoudige ideeën nodig. Aan de keukentafel hebt u hier wellicht al eens over nagedacht… nu kunt u die ideeën delen.Wie weet zijn er meer mensen met hetzelfde plan en wordt het als project verder uitgewerkt!

In de aanloop naar deze bewonersavond heeft een groep Haaftenaren ook al nagedacht over de leefbaarheid en de conclusie was dat een ‘Dag van Haaften’ alle aspecten samenbrengt. Er zijn op sportief vlak mogelijkheden genoeg om een leuke dag te organiseren. Er zijn in Haaften ook veel bedrijven en organisaties die de Dag van Haaften compleet kunnen maken. Hoe denkt u hierover?  Geef op 20 mei uw programma-ideeën door.

Het Beste idee van Haaften

De meeste ideeën zullen op de avond zelf worden opgeschreven, maar voor de creatieve en vindingrijke mensen is er een prijsvraag uitgeschreven. Maak een foto van een plek in Haaften en schrijf erbij wat ermee gedaan kan worden om de leefbaarheid te verbeteren. Een schets van het ‘toekomstbeeld’ bij het idee is natuurlijk helemaal geweldig! Tot 18 mei kunnen de ‘Beste ideeën voor Haaften’ worden ingediend. Op 20 mei worden de ideeën tentoongesteld en de aanwezigen kunnen stemmen op het Beste idee. De winnaar wordt beloond met vier vrijkaartjes voor een dagje Efteling, een heerlijke boottocht op De Pannenkoekenboot of een dagje dierentuin in Ouwehands Dierenpark! Houd je goede idee dus niet langer voor jezelf! (opsturen per e-mail naar josienhissink@vkkgelderland.nl of per post aan Vereniging Kleine Kernen Gelderland, t.a.v. Het beste idee voor Haaften, Dr. Grashuisstraat 8, 7021 CL Zelhem.)

Informatiestand over het MFC

Op 20 mei krijgt u informatie over de ontwikkelingen rondom het Multifunctionele Centrum dat gepland is aan de Prins Bernhardlaan. Medewerkers van de gemeente Neerijnen zijn er om toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

Muziek!

Op de bewonersavond is niet alleen plaats voor serieuze zaken, maar ook voor gezelligheid met uw dorpsgenoten; buren, familie en vrienden. U geniet ook van Haaftense muziek. Van 19.30-20.00 uur zal Bekaânt Goed de sfeer letterlijk opluisteren en van 21:00-21:30 uur zal Haaftens talent Michel Enders een optreden verzorgen. Na afloop van het programma, rond de klok van 22.00 uur is er gelegenheid om na te borrelen. Kortom, graag tot ziens op 20 mei 19.30 uur in het dorpshuis van Haaften!