Nieuwsbericht Drie Koninklijke Onderscheidingen vrijwillige brandweer Neerijnen

Gepubliceerd op: 12 januari 2015 09:05

Op vrijdag 9 januari 2015 werden drie afscheid nemende leden van de vrijwillige brandweer Neerijnen door burgemeester L. van Ruijven-van Leeuwen Koninklijk Onderscheiden. De heren K. Nijhoff, W.P. van de Sandt en G. van Os kregen de versierselen opgespeld. Zij werden alledrie benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Nadat tijdens de jaarlijkse avond van de Vrijwillige Brandweer Neerijnen diverse leden hun recentelijk behaalde diploma werden uitgereikt, enkele werden gehuldigd vanwege hun jarenlange lidmaatschap aan de brandweer Neerijnen, werden de drie door de burgemeester verrast met de Koninklijke Onderscheiding.

Koninklijke Onderscheidingen Vrijwillige Brandweer Neerijnen 2
Drie leden van de vrijwillige brandweer Neerijnen Lid in de Orde van Oranje Nassau
V.l.n.r. K. Nijhoff, G. van Os, burgemeester L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen en W.P. van de Sandt
 

De informatie over de gedecoreerden:

Naam: Wouter Peter van de Sandt
Geboren: 12 mei 1959
Wonende: Vrouwestraat 6 in Haaften

Van 1980 tot 2014: Bevelvoerder (rang brandmeester) vrijwillige brandweer Neerijnen
De heer Van de Sandt verrichtte sinds 16 december 1980 tot 1 augustus 2014 onafgebroken vrijwilligerswerkzaamheden bij de gemeentelijke brandweer. Hij vervulde zijn taak in de functie van Bevelvoerder.

Op basis van zijn passie voor het brandweerwerk heeft de heer Van de Sandt zich gedurende 34 jaar zonder enige terughoudendheid positief ingezet voor de brandweer. Naast de reguliere brandweeractiviteiten zoals opleiding, oefening en daadwerkelijk optreden, nam de heer Van de Sandt altijd deel aan extra activiteiten zoals wedstrijden, regionale activiteiten en maatschappelijke brandweerzaken.

Ook is de heer Van de Sandt plaatsvervangend groepsleider geweest van 1 januari 2005 tot 1 januari 2014 (deze functie is komen te vervallen door de regionalisering). Hij is een voorbeeld voor de andere brandweerlieden.

-----------------

Naam: Jacobus Nijhoff
Geboren: 25 september 1958
Wonende: Steenweg 94a in Neerijnen

Van 1986 tot 2014: Manschap A (rang hoofdbrandwacht) vrijwillige brandweer Neerijnen

De heer Nijhoff verrichtte sinds 15 september 1986 tot 1 december 2014 onafgebroken vrijwilligerswerkzaamheden bij de gemeentelijke brandweer. De heer Nijhoff vervulde zijn taak in de functie van Manschap A. Op basis van zijn passie voor het brandweerwerk heeft de heer Nijhoff zich gedurende 28 jaar zonder enige terughoudendheid positief ingezet voor de brandweer. Naast de reguliere brandweeractiviteiten zoals opleiding, oefening en daadwerkelijk optreden, neemt de heer Nijhoff altijd deel aan extra activiteiten zoals wedstrijden, regionale activiteiten en maatschappelijke brandweerzaken. Hij is hierdoor een voorbeeld van de andere brandweerlieden.

-----------------

Naam: Gijsbert van Os
Geboren: 14 oktober 1958
Wonende: Notaris van Aalstweg 18 Waardenburg

1979-2014 Bevelvoerder (rang brandmeester) vrijwillige brandweer Neerijnen

De heer Van Os verrichtte sinds 15 november 1979 tot 1 december 2014 onafgebroken vrijwilligerswerkzaamheden bij de gemeentelijke brandweer. Hij vervulde zijn taak in de functie van Bevelvoerder. Op basis van zijn passie voor het brandweerwerk heeft de heer Van Os zich gedurende 35 jaar zonder enige terughoudendheid positief ingezet voor de brandweer.
Naast de reguliere brandweeractiviteiten zoals, opleiding, oefening en daadwerkelijk optreden, neemt de heer Van Os altijd deel aan extra activiteiten zoals wedstrijden (vaardigheidstoetsen), jeugdbrandweer, regionale activiteiten en maatschappelijke brandweerzaken. De heer Van Os is daarnaast landelijk jurylid Algemeen Brandweer Wedstrijd comité. Hij is hierdoor een voorbeeld van de andere brandweerlieden.