Nieuwsbericht ElkWelzijn zoekt vrijwillige Buurtbemiddelaars

Gepubliceerd op: 21 oktober 2014 00:00

ElkWelzijn biedt buurtbemiddeling aan in 9 gemeenten in regio Rivierenland. Voor de uitbreiding van het bemiddelaarsteam is ElkWelzijn op zoek naar vrijwilligers uit gemeenten Neerijnen, Lingewaal en Zaltbommel die in deze regio willen bemiddelen.

De essentie van buurtbemiddeling is dat vrijwillige bemiddelaars zich inzetten als onpartijdige begeleiders bij het zoeken naar oplossingen in burengeschillen. Bemiddelaars gaan altijd met zijn tweeën op stap voor een eerste gesprek met beide buren. Zij nodigen daarna partijen uit voor een bemiddelingsgesprek op neutraal terrein.
ElkWelzijn is op zoek naar mensen die beschikken over goede sociale vaardigheden, die onbevooroordeeld naar anderen kunnen luisteren en in een conflict onpartijdig kunnen blijven. Mensen die hierin een uitdaging zien en een steentje willen bijdragen aan leefbaarheid in hun gemeente, kunnen zich opgeven om buurtbemiddelaar te worden.

Het gaat om boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk. Het kost u gemiddeld enkele, deels door u zelf te plannen (avond)uren per maand. U krijgt een uitgebreide training in het voeren van bemiddelingsgesprekken. Daarnaast is er geregeld een bijeenkomst met collega-bemiddelaars om ervaringen uit te wisselen en wordt u begeleid door de coördinator van het project.

Buurtbemiddelaar iets voor u? Neem contact op met Linda Franken, coördinator Rivierenland: buurtbemiddeling@elkwelzijn.nl. Meer informatie: www.elkwelzijn.nl/Buurtbemiddeling