EvenementFilm over tuinarchitect Piet Oudolf

  • Begin: 1 juni 2017 0:00
  • Einde: 24 oktober 2017 0:00
  • Locatie: Stroomhuis Neerijnen, Van Pallandtweg 1
  • Gepubliceerd op: 24-05-2017

Film over tuinarchitect Piet Oudolf en de hang naar het 'paradijs'

Het Filmhuis van Stroomhuis Neerijnen brengt op donderdag 1 juni de prachtige documentaire 'Paradijs binnen handbereik': een filmportret van de beroemde tuinarchitect Piet Oudolf.

Met regelmaat brengt Filmhuis Stroomhuis een 'tuinfilm'. Deze keer is dat een film uit 2016, van Barbara den Uyl. We zien Piet Oudolf aan het werk bij verschillende projecten en bezoeken met hem enkele van zijn parken en tuinen: Battery Park in Manhattan, New York, en de Vlinderhof in Utrecht. Met name in Zweden, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten geniet hij aanzienlijke bekendheid.

Zijn bekendste werk is zijn ontwerp van de 'Gardens of Remembrance' in New York. Deze tuinen herinneren aan de mensen die omkwamen tijdens de aanslagen op 11 september 2001. Natuurlijke plantengemeenschappen, kunst en tijd (seizoenen), zijn Oudolfs inspiratiebronnen.

We zien hem werken in zijn eigen tuin in Hummelo (Achterhoek), en passant ingaand op vragen als: Waarom houden mensen van bloemen, waar komt onze hang naar het Paradijs vandaan? Marc Westermann, filmexpert Stroomhuis en ook zelf een tuinliefhebber, geeft een toelichting. Zeer de moeite waard voor leden van tuinclubs!

De introductie door Marc Westermann begint om 19.30 uur. De film zelf start om 20 uur. Entree is € 5. Reserveren niet nodig. Stroomhuis is gelegen aan Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen. Meer info op website stroomhuisneerijnen.nl.