Nieuwsbericht G-sporten in beeld in de regio Rivierenland (16-23 april)

Gepubliceerd op: 11 april 2011 00:00

Eigenwijs

Logo provincie Gelderland

MEE

G-sporten in beeld in de regio Rivierenland
Tijdens de Nationale Sportweek (16-23 april) ligt er een gratis overzicht met alle sportmogelijkheden in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking klaar bij het Wmo-loket, bibliotheken en in de wijkcentra. Ook is het speciaal onderwijs hierover geïnformeerd.

Dit overzicht is voor iedereen die op zoek is naar een sport- en beweegactiviteit voor iemand in hun omgeving met een verstandelijke beperking, ADHD, ontwikkelingsachterstand, en/of een stoornis in het autistisch spectrum. Uit eerder onderzoek is gebleken dat er behoefte is aan een regionaal overzicht juist omdat het aanbod niet zo groot is en het verspreid in de regio aangeboden wordt.
Het aanbod is het laatste jaar uitgebreid met oa. judo, dans, tennis en hockey.

Er zijn clubs/organisaties die een speciaal aanbod hebben voor deze doelgroep, de zogenaamde G-groepen. Daarnaast zijn er verenigingen/organisaties die openstaan voor kinderen met een beperking en die graag met de ouders/verzorgers meekijken of het kind in een reguliere groep met een aantal aanpassingen mee kan sporten.

MEE Gelderse Poort en de consulent aangepast sporten hebben alle sport- en beweegactiviteiten die op het vrijetijdsportaal.nl staan verzameld, ge-updated en vervolgens in beeld gebracht in dit overzicht. Voor het meest actuele aanbod van alle vrijetijdsactiviteiten en ook voor het aanmelden van nieuwe activiteiten kunt u terecht op deze site.

Het regionale programma over aangepast sporten komt voort uit het regionaal samenwerkingsprogramma Rivierenland (RSP). Het RSP maakt onderdeel uit van Eigen-Wijs Rivierenland en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. Voor vragen of als u het overzicht  per mail wilt ontvangen, kunt u een mail sturen aan w.schapendonk@tandemsupport.nl of bellen naar de regioconsulent aangepast sporten op 06450516733.