Nieuwsbericht Helikopteroefening in omgeving Echteld en Tiel

Gepubliceerd op: 26 juni 2013 00:00

 

Gedurende deze twee weken beoefenen zij verschillende scenario’s. Zo beveiligen Apache gevechtshelikopters onder meer de omgeving Echteld en Tiel vanuit de lucht, en zet een Chinook transporthelikopter militairen van het KCT af op de grond. Vaardigheden worden getraind door alle deelnemers, maar ook de samenwerking en procedures. Ieder scenario is zo opgezet dat de verschillende deelnemers maximale trainingswaarde behalen.

De vliegbewegingen van de helikopters vinden in de omgeving van Echteld en Tiel overwegend plaats op donderdag 27 juni. In het aangewezen oefengebied mag zo laag worden gevlogen als voor het doel van de oefening noodzakelijk is.

Informatie en klachten
Militaire oefeningen worden vroegtijdig en zorgvuldig voorbereid. Dit is van essentieel belang voor de oefenende eenheden, maar ook voor de omgeving van de oefenlocaties. Het kan zijn dat omwonenden toch overlast ondervinden. Eventuele klachten kunnen worden ingediend via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of via het gratis nummer 0800-0226033. Voor informatie over vliegbewegingen zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of Teletekst pagina 766.