Nieuwsbericht Indigo, STMR en GGD Gelderland Zuid aan de slag met MeeleefGezin

Gepubliceerd op: 11 maart 2015 14:55

 In de regio Rivierenland start in maart 2015 het concept MeeleefGezin. Het landelijke concept dat afgelopen jaar een appeltje van Oranje heeft mogen ontvangen, wordt lokaal uitgevoerd door een samenwerking van Indigo, STMR en GGD Gelderland Zuid. We gaan aan de slag in de gemeentes Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel en West Maas en Waal.

Meeleefgezin biedt veilig en stabiel tweede ‘thuis’ voor jonge kinderen
Het opvoeden van jonge kinderen kan zwaar zijn, zeker als je als ouder psychische problemen hebt. Ouders willen graag hun kind zelf opvoeden, maar vanwege hun ernstige psychische problemen zijn zij niet altijd goed in staat om de volledige zorg te dragen.

Stichting MeeleefGezin heeft een concept ontwikkeld dat ouders met psychische problemen de steun biedt van een meeleefgezin, voor hun kind in de leeftijd van 0 t/m 4 jaar. Een meeleefgezin geeft een steuntje in de rug door een kind minimaal een dag(deel) per week en een weekend per maand op te vangen. Het kind krijgt extra aandacht en de ouder(s) krijgen de ruimte om in hun kracht te blijven, waardoor zij beter in staat zijn om zelf voor hun kind te zorgen. Het kind blijft bij de eigen ouders wonen, zodat de band met de ouders in stand worden gehouden. Dat is belangrijk voor zijn ontwikkeling. De veiligheid en hechting van het kind staan voorop.

MeeleefGezin is vrijwillige inzet, maar niet vrijblijvend. De betrokkenen sluiten samen een overeenkomst waarin ze zich langere tijd aan elkaar verbinden in het belang van het jonge kind. De meeleefgezinnen zullen worden gescreend, getraind en begeleid door professionals van Indigo, STMR en GGD Gelderland Zuid.

Belangstelling om meeleefgezin te worden?
Neem contact op met STMR: Corine ter Burg
cterburg@stmr.nl of 0612131617 of met Ingrid van Tol ivantol@stmr.nl of 06-46167927

Meeleefgezin nodig?
Bent u of weet u een gezin dat de ondersteuning van een meeleefgezin goed kan gebruiken?
Neem dan contact op met Dieke de Koning (Indigo):
d.de.koning@indigogelderland.nl of 06-31673133.

Zie ook
www.meeleefgezin.nl