Nieuwsbericht Informatie BSR over de Berichtenbox op MijnOverheid

Gepubliceerd op: 21 januari 2016 09:55

Informatie BSR over de Berichtenbox op MijnOverheid BSR
Belasting Samenwerking Rivierenland

Begin 2015 is BSR (Belasting Samenwerking Rivierenland) aangesloten op de Berichtenbox van MijnOverheid. Nu ook de Belastingdienst hiervan intensief gebruik maakt, sluiten steeds meer Nederlanders hierop aan. Graag informeren wij u over de wijze waarop BSR gebruik maakt van de Berichtenbox op MijnOverheid.

BSR verstuurt per jaar ruim 500.000 aanslagen lokale belastingen en WOZ-beschikkingen. Vorig jaar was 12% van ons klantenbestand aangesloten op de Berichtenbox van MijnOverheid. Deze 12% heeft de belastingaanslag van BSR in 2015 niet meer per post ontvangen, maar digitaal in de Berichtenbox. De verwachting is dat dit percentage in 2016 oploopt naar 40% en in 2017 naar 80%.

In de toekomst zullen steeds meer documenten door BSR digitaal beschikbaar worden gesteld. In 2016 biedt BSR naast de aanslag lokale belastingen ook eventuele aanmaningen en dwangbevelen via de Berichtenbox aan.

Door het digitaal aanbieden van correspondentie kan BSR besparen op de kosten voor drukwerk, papier en porto. Voor u als klant heeft het als voordeel dat u, overal waar een internetverbinding voor handen is, inzage kunt krijgen in uw (digitale) correspondentie. Hiermee houdt u het overzicht op uw belastingzaken.

Onze ervaring leert dat er nog veel vragen zijn over het gebruik van de Berichtenbox op MijnOverheid. Daarom geven wij u graag antwoord op de meest gestelde vragen. Voor uitgebreide informatie verwijzen wij u naar Mijn Overheid.

Ben ik verplicht om aan te sluiten op de Berichtenbox?
Nee, indien u de correspondentie van BSR liever per post blijft ontvangen, dan is dat gewoon mogelijk. Meld u dan niet aan voor MijnOverheid, of schakel BSR uit indien u reeds aangemeld bent. Dit kan door in te loggen met uw DigiD op Mijn Overheid Inloggen.

Wat heb ik nodig om mij te kunnen aanmelden voor de Berichtenbox?
Om u te kunnen aanmelden voor de Berichtenbox op MijnOverheid heeft u een DigiD nodig. Heeft u nog geen DigiD, dan kunt u deze aanvragen op www.digid.nl

Hoe word ik geïnformeerd wanneer er correspondentie voor mij klaar staat?
Indien u een e-mailadres heeft geregistreerd op MijnOverheid, dan ontvangt u een notificatie per
e-mail op het moment dat er een bericht voor u klaar staat. Zorg er daarom altijd voor dat het geregistreerde e-mailadres bij MijnOverheid actueel is.

Kan BSR mij aan- of afmelden voor MijnOverheid of aanpassingen voor mij doorvoeren?
Nee, toegang tot MijnOverheid heeft u enkel middels uw DigiD. Deze is strikt persoonlijk. U bent dan ook de enige die aanpassingen kan doorvoeren.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Indien u nog vragen heeft, bezoekt u dan de website van BSR. Hier vindt u uitgebreide informatie, actuele zaken en diverse mogelijkheden om met ons in contact te komen.