Nieuwsbericht Ingebruikname historische informatiezuil

Gepubliceerd op: 29 april 2013 00:00

Ingebruikname historische informatiezuil
Afgelopen dinsdag 23 april heeft gemeenteraadslid en lid van het algemeen bestuur van het Regionaal Archief Rivierenland de heer H.J. Verseijl samen met mevrouw Ella Kok-Majewska, directeur van het Regionaal Archief Rivierenland, de historische informatiezuil van de gemeente Neerijnen officieel in gebruik genomen.

Deze informatiezuil is een cadeau van het archief, omdat zij sinds maart 2012 naar een nieuw gebouw zijn verhuist aan het J.S. de Jongplein 3 in Tiel. Ondanks het vertrek van het archief uit Neerijnen, wilde het archief zichtbaar blijven.
Door het gebruik van deze informatiezuil wil het archief de historie zo dicht mogelijk bij de inwoners van de gemeente te houden, nu de archieven centraal in Tiel bewaard worden. Op een aantrekkelijk, moderne en eenvoudige wijze presenteert het archief de geschiedenis van de regio Rivierenland terwijl u wacht op uw afspraak.

Op de informatiezuil kan men op een eenvoudige manier zoeken door de uitgebreide beeldbank. Deze bevat veel oude foto’s ansichtkaarten. Ook kan men de kranten raadplegen uit de regio die zijn verschenen vanaf 1844 tot 1950. Tenslotte kunnen er ook digitale tentoonstellingen die gemaakt worden bij bijzondere gebeurtenissen, zoals nu bij de troonswisseling getoond worden. Als extra service verschijnt doorlopend nieuws uit de regio onderaan het scherm en ziet u zo de geschiedenis van de regio Rivierenland ontstaan.

Veel van het getoonde materiaal is ook te vinden op de website van het Regionaal Archief Rivierenland: www.regionaalarchiefrivierenland.nl.
Alle aangesloten gemeentes bij het Regionaal Archief Rivierenland hebben een informatiezuil cadeau gekregen.

De informatiezuil van de gemeente Neerijnen staat in het gemeentehuis aan de Van Pallandtweg 11 in Neerijnen.

Henk Verseijl Informatiezuil RAR