Nieuwsbericht Inloopavond Programma Hoogfrequent Spoor

Gepubliceerd op: 03 februari 2017 10:30

Over de Noord-Zuid spoorlijn dwars door de gemeente Neerijnen gaan meer treinen rijden als gevolg van het programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS).
ProRail wil de inwoners die in de nabijheid van het spoor wonen graag informeren over de stand van zaken. Hiervoor organiseert ProRail een tweetal inloopavonden, een in Waardenburg en een in Zaltbommel. Hierbij vertelt men u onder andere over de toekomstige fly-over voor goederentreinen bij Meteren en over onderwerpen zoals geluid, trillingen en veiligheid. Tijdens de avond is er een presentatie met algemene informatie over het project. Daarnaast zijn er medewerkers van ProRail aanwezig die u meer informatie kunnen geven.

                                         De data voor de beide inloopavonden worden binnenkort bekendgemaakt.


Wat is het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer?
Het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De kern van dit programma is: meer personentreinen op drukke trajecten en voldoende ruimte voor het goederenvervoer. Dit is nodig om het groeiend aantal reizigers en goederentreinen op te vangen.

Wat gaat er gebeuren in uw buurt?
Tussen Meteren en Boxtel gaan zowel meer goederen- als personentreinen rijden. Bij Meteren komt een fly-over voor goederentreinen van en naar de Betuweroute. Deze boog komt hoog te liggen, over de A15 en de Betuweroute heen. Het hoogste deel van de boog wordt 15 meter hoog.

ProRail onderzoeken de effecten van het extra treinverkeer op de omgeving. Tijdens de inloopavond licht ProRail graag de milieuonderzoeken toe.

Aanmelden voor de nieuwsbrief Meteren, Neerijnen en Waardenburg
Wilt u op de hoogte blijven van het project PHS Meteren-Boxtel en de ontwikkelingen in uw omgeving? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief via www.prorail.nl/projecten/meteren-boxtel.

Heeft u vragen?
Neem dan gerust contact met ProRail op. U kunt hen bereiken via www.prorail.nl/contact. Of bel 0800 - 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden.