Nieuwsbericht Jong en oud gaan samen sporten in Varik!

Gepubliceerd op: 19 oktober 2011 00:00

Maandag 31 oktober, vanaf 13.00 uur in de gymzaal te Varik (dorpshuis Toevershof), krijgen leerlingen van groep 8 van de Burgemeester Westerbeek van Eertenschool uit Varik gymles van ouderen over de sport koersbal.
Koersbal is een balspel dat door enthousiaste ouderen, elke dinsdagmiddag van 13.30 – 15.00 uur wordt gespeeld in dorpshuis de Koeldert in Waardenburg, en elke woensdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur in Toevershof Varik.
Koersbal is namelijk een sport voor jong en oud. Er is niet zozeer lenigheid en kracht voor nodig, maar wel concentratie, gevoel en tactiek!

Naast de praktijkles op 31 oktober, krijgen de leerlingen eerst op 26 oktober een theorieles over de koersbal regels. Deze les wordt verzorgd door een lid van de koersbalgroep uit Varik.
Uiteindelijk is het de bedoeling de activiteit jaarlijks uit te voeren om zodoende jong en oud beter met elkaar kennis te laten maken.

Het initiatief van deze activiteit is ontstaan uit de samenwerking met Welzijn Neerijnen, Koersbalgroep Varik, Burgemeester Westerbeek van Eertenschool en Bas Manders, jongerenwerker van Mozaïek Welzijnsdiensten in de gemeente Neerijnen.

Datum:            maandag 31 oktober
Tijd:                  13.00 uur
Locatie:           gymzaal te Varik (dorpshuis Toevershof),