Nieuwsbericht Jong en oud gaan samen sporten in Waardenburg!

Gepubliceerd op: 15 maart 2011 00:00

Mozaïek Welzijnsdiensten Tiel

Donderdag 17 maart, vanaf 13.00 uur in dorpshuis de Koeldert te Waardenburg, krijgen leerlingen van groep 6/7 en 8 van OBS De Waerdenburght les van enthousiaste ouderen over de sport koersbal.

Het doel van de activiteit is om de leerlingen kennis te laten met de sport koersbal en om gezamenlijk sportief bezig te zijn om zodoende elkaar te leren kennen, meer begrip voor elkaar te kweken en meer waardering voor elkaar te krijgen.
Koersbal is namelijk een sport voor jong en oud. Er is niet zozeer lenigheid en kracht voor nodig, maar wel concentratie, gevoel en tactiek! Naast de eerste kennismaking aankomende donderdag, is het de bedoeling de leerlingen een tweede les aan te bieden en de activiteit elk jaar uit te voeren.

Het initiatief van deze activiteit is ontstaan uit de samenwerking tussen de SWON, OBS De Waerdenburght en Bas Manders, jongerenwerker van Mozaïek welzijnsdiensten in de gemeente Neerijnen.

Koersbal is een balspel dat door enthousiaste ouderen elke dinsdagmiddag van 13.30 – 15.00 uur wordt gespeeld in dorpshuis de Koeldert te Waardenburg en elke woensdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur in dorpshuis Toevershof te Varik.

Activiteit:         Jong en oud gaan samen sporten in Waardenburg!
Datum:           donderdag 17 maart
Tijd:                 aanvang 13.00 uur
Locatie:          dorpshuis de Koeldert te Waardenburg