Nieuwsbericht Junioren en aspiranten Jeugdbrandweer Neerijnen winnen wedstrijd

Gepubliceerd op: 02 april 2013 00:00

Junioren
De junioren waren om 15.15 uur aan de beurt en kregen melding van een autobrand. De AC(Alarmcentrale) kon de ploeg vertellen dat de auto tegen een bedrijfspand aan stond. De eigenaar van het pand zou al aanwezig zijn. Ter plaatse trof de ploeg een auto aan die al volledig in brand stond. De bestuurder van de auto had de auto ongedeerd kunnen verlaten en was nog ter plaatse. De eigenaar kon de ploeg een sleutel geven waarmee ze ook in het pand konden gaan verkennen. De brand bleek inmiddels ook binnen te woeden. Er stond wat materiaal op een stellage in brand. Zodra er aan twee kanten een straal was ingezet kon de brand worden geblust en konden de ploegen, na controleren en ventileren, weer gaan inpakken.

Aspiranten
Om 13.45 uur was het de beurt aan de aspiranten die melding kregen van een binnenbrand bij een bedrijf. Ter plaatse troffen zij een medewerker van het bedrijf aan die binnen met een gasbrandertje aan het werk was geweest waardoor er brand was ontstaan. De brand was inmiddels zo ver gevorderd dat het ook boven de verdieping waar de brand was ontstaan was gaan branden. Aan de wedstrijdploeg de taak om zowel beneden als boven een straal in te zetten en de brand vervolgens af te blussen. Nadat de brand uit was kon er worden ingepakt en de ploeg die dit alles zo snel, goed en veilig mogelijk had gedaan zou naar huis gaan met de 1e prijs.

Prijsuitreiking
Na enig overleg en de punten van de jurylijsten opgeteld te hebben kwam de jury met de uitslag. De prijzen werden uitgereikt door Burgemeester Gert-Jan Kats van de gemeente Zuidplas (waar Zevenhuizen onder valt). De spanning was om te snijden in de Zevenhuizense brandweerkazerne. Zowel de junioren als de aspiranten ploeg van
Neerijnen hebben  de 1e plek in de wacht gesleept. Hierdoor hebben beide ploegen zich geplaatst voor de halve finale op 15 juni in Vlissingen.