Nieuwsbericht Koninklijke Onderscheiding Maria Rutten

Gepubliceerd op: 28 april 2013 00:00

Een supersurprise voor mevrouw M.H.J. (Maria) Rutten - Kanters uit Varik. Net terug van een welverdiende vakantie naar Turkije, werd zij midden in de nacht van zaterdag op zondag opgewacht op luchthaven Schiphol door familie en vrienden en niemand minder dan burgemeester Alex van Hedel en fotografen en een cameraman van Omroep Betuwe.

Het zal je maar gebeuren dat je net aankomt op Schiphol en verrast wordt met een Koninklijke Onderscheiding. Velel familieleden en vrienden waren ook naar Schiphol gegaan om Maria Rutten te verwelkomen. Na het opspelden van de versierselen die bij de Koninklijke Onderscheiding horen, werd er natuurlijk getoast met oranjebitter.

K.O. 2013 Maria Rutten 2

K.O. 2013 Maria Rutten
K.O. 2013 Maria Rutten

Mevrouw Rutten ontving de Onderscheiding vanwege de onderstaande activiteiten.

Van 1985 tot heden
Vrijwilliger bij de Voetbalvereniging SV De Waalkanters.
Zij was mede-organisator van de jaarmarkt, het sinterklaasfeest en de bazaar.
Zij zorgde voor de verkoop van de lootjes. Ook organiseerde zij de oliebollenactie. In 2007 was zij tevens algemeen bestuurslid. Daarnaast waste zij de kleding van het 1e elftal. Tot op heden legt huisbezoekjes af in geval van geboorte/huwelijk/sterfgevallen en jubilea van de leden.
Ook is zij op zondag gastvrouw in de bestuurskamer.

Van 1992 tot heden
Vrijwilliger voor de parochie Heilige Huibertus.
Al ruim 20 jaar werkt ze mee aan het informatieboekje van de parochie. Sinds 1999 is zij lid van de werkgroep Communie en verricht zij bezoekwerk.
Vanaf 2004 is zij lid van het koor Sint Cecilia.
1x per week is zij vrijwilligster in het ziekenhuis.

Van 2000 – heden
Coördinator van de jaarlijkse collectes voor de Nederlandse Hartstichting en KWF Kankerbestrijding in de kernen Varik en Heesselt.