Nieuwsbericht Kunst over vriendschap en beweging in Stroomhuis

Gepubliceerd op: 07 augustus 2012 00:00

Beide kunstenaars wonen in Geldermalsen. Het recente werk van Paul Parren heeft vooral te maken met de beeldcultuur om ons heen. Het grote lawaai en absurditeit, maar ook de schoonheid en de eeuwigdurende beweging. Parren uit zich vooral met acryl- en olieverf, abstract en figuratief, op papier, linnen, karton, paneel en muur. Jaarlijks neemt hij deel aan de atelierroute Waard Art. Kunstenaars in de gemeenten Geldermalsen en Neerijnen stellen hun werkruimte het laatste weekend van september en het eerste van oktober open voor publiek. Het Stroomhuis fungeert dan als centraal punt.

Marion Murman, eveneens actief in Waard Art, is geboren en getogen op de kleigronden van de Betuwe. Ze zegt: “De klei zit in mijn bloed. Het vormen van klei geeft mij veel voldoening en nog steeds verbaas ik me erover dat mijn handen kunnen maken wat in mijn hoofd zit.” Ongeveer twintig jaar geleden heeft de passie voor boetseren vaste vorm aangenomen en volgde Murman bij de Plantage in Tiel een cursus boetseren. “Daar heb ik kennis gemaakt met de oude Japanse stooktechniek Raku en nog steeds wordt mijn werk op deze manier gestookt. Bij deze oude stooktechniek is het vooral het gevecht met de elementen water, vuur, aarde en lucht dat mij blijft boeien. Af en toe maak ik een uitstapje naar een andere techniek, zoals het stoken in een Pit fire.” In haar werk komen de vriendschappen tussen mensen onderling en de vriendschappen tussen mensen en dieren altijd weer terug.

Met deze dubbelexpositie gaat het Stroomhuis voort op de ingeslagen weg. De zomertentoonstellingen zijn succesvol; ze trekken vaak honderden bezoekers. De expositieruimte is open van dinsdag tot en met zondag van 11:00-17:00 uur en tijdens andere activiteiten in het Stroomhuis. Het adres is Van Pallandtweg 1. De toegang is gratis. Zie ook www.stroomhuisneerijnen.nl. De werken van Murman en Parren zijn te zien van 10 tot en met 30 augustus. Zaterdag 11 augustus om 15:00 uur is iedereen welkom bij de vernissage.

Stroomhuis expositie Murman

Stroomhuis expositie Parren